Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB i Unides Podem celebren el preacord entre Sánchez i Iglesias

34637

El portaveu del PSIB, Iago Negueruela i el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes han comparegut (per separat) aquest dimarts per a mostrar la seva satisfacció arran de la notícia de l'acord de Govern entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

Negueruela ha manifestat una «alegria immensa» per part de la formació per l'acord aconseguit entre el PSOE i Podemos fa unes hores per a formar un Govern a Espanya. Segons ha assenyalat Negueruela en una compareixença en la seu del PSIB, la formació a les Balears es congratula «d'haver marcat la senda de les polítiques que es podien fer» en al·lusió a «polítiques socials, pel canvi climàtic o contra la precarietat laboral».

En aquest sentit, el portaveu del PSIB ha posat de manifest que aquest país «necessita canvis, noves oportunitats, nous reptes, una transformació sencera de moltes de les polítiques que s'han realitzat en els últims anys». Per a així, ha continuat dient, «avançar en polítiques socials i recuperació de drets». Aquest camí, per al PSIB, «comença amb aquest acord».

Igualment, Negueruela considera que tenir un Govern espanyol de PSOE i Podemos que estigui «alineat» amb les Balears serà «beneficiós» per a Espanya i per a les Illes. Perquè, ha recordat, «molts acords aconseguits en Comunitats Autònomes, com a les Balears, demostren que totes dues formacions poden entendre's».

«Moment de cercar aliances»

D'altra banda, el portaveu del PSIB ha assenyalat que és «el moment de cercar aliances que sumin» perquè hi hagi un Govern «progressista i que sigui al més aviat possible». En aquest sentit, des del PSIB esperen que «la resta de partits tenguin posicions responsables, madures i deixin governar a l'únic Govern possible». Perquè, ha conclòs Negueruela, «seria molt difícil d'entendre que no es permeti aquest govern».

Unides Podem

Per la seva banda, Juan Pedro Yllanes, ha manifestat que tenir a la seva formació com a interlocutor en l'Executiu espanyol és «una esplèndida notícia per a les Balears».

Segons ha escrit en el seu compte oficial de Twitter, en aquests quatre anys amb un govern progressista a les Balears i Madrid, s'avançarà «sens dubte». «Són bones notícies per als qui varen votar aquest diumenge Unides Podem», ha remarcat.


Per part seva, la secretària general de Podem a les Balears, Mae de la Concha, ha destacat que «a veure si es cristal·litza aquest govern que tots i totes estam esperant». «Aquí a les Balears ja tenim un govern d'aquest tipus i sabem que es pot fer perfectament, ja que al cap i a la fi, és el que ha votat la gent», ha dit.

En concret, el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez i el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, han anunciat aquest dimarts un acord per a desbloquejar la situació política i dur a terme la formació d'un govern de coalició.

Tots dos han signat en el Parlament un document amb les bases d'aquest acord, que desenvoluparan en les pròximes setmanes en les quals també es decidirà l'estructura del govern i la seva composició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.