Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera proposa crear un «full de ruta» per a MÉS amb «més profunditat ideològica»

34641

L'exbatle de Palma i membre de l'Executiva de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha reconegut aquest dimarts que a la seva formació «li falta profunditat ideològica», per la qual cosa ha advocat per «crear un full de ruta més ampli» que encarrili al partit «a curt i a llarg termini». «No podem anar a cop d'eleccions», ha dit Noguera.

Així ho ha expressat Noguera durant la presentació de la candidatura del seu equip per a fer-se amb la coordinació de la formació i ha defensat que aportaran «cohesió, unitat i tranquil·litat». «Som un grup molt divers, procedim de diferents institucions i tenim diferents sensibilitats però volem que es converteixin en una única, connectada amb l'interès general del partit i de la gent», ha explicat.

Partit verd, sobiranista i amb valors

Pel que respecta al «full de ruta» de la formació, Noguera ha assegurat que incorporarà lluites ecologistes, a més de «continuar innovant» amb polítiques que siguin «modernes i europees» i impulsar un nou model econòmic, amb tres eixos d'economia social, economia verda i economia blava.

A més la fulla ha d'incloure la sobirania com un «plantejament d'identitat i una gran eina d'inclusió». «La sobirania ha de plantejar estratègies per a poder compartir el nostre projecte amb mallorquins i castellanoparlants», ha dit.

Finalment, ha afegit que MÉS «té valors» i ha realçat la importància de tenir-los «en una etapa on existeix l'extrema dreta homòfoba, racista i masclista». «És important que existeixin partits com nosaltres perquè generem un escut importantíssim a l'extrema dreta», ha afegit.

Noguera, sense intenció de ser candidat a les primàries

Noguera també ha afegit que un altre objectiu és «preparar al partit i posar en marxa la maquinària» per a les pròximes eleccions i poder millorar els resultats. En aquest sentit, també ha recordat que hi haurà un procés de primàries per a triar als caps de llista, si bé ha matisat que «no té vocació de ser candidat».

En aquest sentit, ha considerat que cal treballar en «un projecte d'Illes», que les inclogui les totes. «Quan ens presentam al Govern ens presentem a tote les Balears, per la qual cosa no sols hem de tenir en compte Mallorca, és una qüestió referencial i ha de treballar-se sobre això», ha explicat.

Noguera també ha fet autocrítica dels resultats del 10N i ha reconegut que, davant l'increment d'opcions polítiques, MÉS pot convertir-se en «residual» i, sobre això, que s'ha de «posar solució». «No pot ser que ens hàgim presentat a les quatre últimes eleccions amb diferent nom, això pot solucionar-se amb el projecte d'Illes, que estabilitzi la nostra marca», ha dit.

Així mateix, també ha instat a la mobilització dels joves i ha realçat la necessitat de 'Joventuts de MÉS'. «Estam en una situació de desigualtat enfront d'altres partits amb plantejament que es nodreixen de gent jove», ha subratllat. Noguera ha avançat que en la nova Executiva del partit molta gent jove tendrà cabuda i ha dit que estarà conformada per unes 30 persones amb l'objectiu que la presa de decisions sigui «consensuada» i els plantejaments «forts».

Els resultats de les eleccions internes per a la coordinació de la formació ecosobiranista es coneixeran el pròxim 29 de novembre en el marc del Congrés de MÉS per Mallorca. Els actuals coordinadors, Bel Busquets i Guillem Balboa, no es tornaran a presentar i, encara que el termini per a presentar candidatures continua obert, encara no l'ha fet cap més, per la qual cosa és previsible que la de Noguera sigui l'única candidatura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.