Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi critica que els Pressuposts Generals mantenguin «una pressió fiscal massa elevada»

34707

El Grup Parlamentari El PI ha criticat aquest divendres que els Pressuposts Generals de les Balears mantenguin «una pressió fiscal massa elevada així com l'augment en 435,4 milions d'euros» en concepte de deute i préstecs «i no quant a la inversió», per la qual cosa aquest divendres ha presentat una esmena a la totalitat del Projecte de Llei.

Segons ha informat el partit, des de la formació critiquen les quanties de l'Impost sobre Successions i Donacions i el tram autonòmic de l'IRPF. Així mateix, la formació apunta al fet que els recursos pressupostats no garanteixen «la urgent neteja ni el correcte manteniment» dels torrents ni resolen la problemàtica del difícil accés a l'habitatge. El PI denuncia, també, les retallades sofertes per Abaqua (13 milions d'euros menys), l'Ibisec (14 milions d'euros menys) i IB3 (10 milions d'euros menys).

El president de la formació, Jaume Font, ha dit que El PI «sempre ha estat partidari de l'eliminació de l'Impost sobre Successions i Donacions i de rebaixar el tram autonòmic de l'IRPF a les rendes mitjanes i baixes». D'altra banda, ha criticat l'ús dels fons recaptats amb l'ITS, ja que aquests són «per a despeses corrents pel que és un símptoma evident dels pocs recursos amb els quals compta el Govern, el qual ha trobat, amb l'Impost Turístic, una forma per a finançar la seva política d'inversions».

El Grup Parlamentari assenyala també que no hi ha una aposta decidida per la diversificació del model econòmic i productiu de les Balears. «El model actual continua sent excessivament dependent del sector turístic i les inversions en els sectors agrari, industrial i d'innovació són insuficients, com també ho és l'esforç pressupostari destinat a dinamitzar la petita i mitjana empresa», assegura Font. En els Pressuposts Generals de la CAIB per a l'any 2020 els falta, segons El PI, «una política balear potent cap a la reconversió de zones turístiques madures i una millora substantiva de les infraestructures en matèria de sanitat, transport i medi ambient».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.