Setmanari d'informació local - 138 anys

Podemos cedeix davant el PSOE i accepta no derogar la reforma laboral de Rajoy

34759

Podemos ja ha anunciat la seva primera reculada envers del PSOE. El partit de Pablo Iglesias ja ha dit que deixarà pel camí algunes de les exigències plantejades a l'estiu amb la condició d'aconseguir el pacte amb el PSOE per a arribar a un Govern de coalició.

Iglesias va publicar el divendres una carta oberta a la militància per a anunciar-los les renúncies que han d'assumir com a condició perquè tiri endavant la seva aliança amb Pedro Sánchez. «Governarem en minoria dins d'un Executiu compartit amb el PSOE, en el qual haurem de cedir en moltes coses», apuntà. «Ens durà a molts de límits i contradiccions», afegeix Iglesias.

Segons ha avançat aquest dimarts Confidencial Digital, la primera gran cessió de Podemos per a formar govern amb el PSOE ha estat renunciar a una de les grans reivindicacions del partit des de la seva fundació en 2014: la derogació de la reforma laboral. Cal recordar que Pablo Iglesias va assegurar, durant l'última campanya electoral, que només si ell i el seu partit entraven en el Govern, es podria garantir el final d'una llei, aprovada per l'Executiu de Rajoy el 2012, que el PSOE «no ha volgut derogar» en any i mig.

Malgrat tot el que s'ha dit aquests darrers mesos, Podemos han acceptat el full de ruta proposat pel PSOE en relació amb aquesta llei, que no serà derogada com a tal.

Eliminar els articles més «lesius»

Així ho han revelat tant Adriana Lastra com Rafael Simancas als líders dels partits polítics amb els quals es varen reunir la setmana passada, en la cerca de suports a la investidura de Pedro Sánchez.

La portaveu i el secretari del PSOE en el Congrés van afirmar als seus interlocutors que el futur Govern, format per PSOE i Unides Podemos, eliminarà únicament els articles considerats «més lesius» de la reforma laboral. Un full de ruta marcat des de fa mesos per Sánchez i Calviño, i que Iglesias ha acceptat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.