Setmanari d'informació local - 138 anys

Campomar: «Destinar doblers per a fer una societat més igualitària no és mantenir cap 'xiringuito'»

34769

La diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar ha reafirmat aquest dimarts al Parlament la necessitat d'aprovar el pressupost del Govern «quan l'extrema dreta de Vox afirma que es dediquen massa recursos a política lingüística, a feminisme, a memòria històrica i a polítiques d'igualtat».

En aquest context, Campomar ha reiterat que per a MÉS per Mallorca la defensa de la política lingüística, del feminisme, de la memòria històrica i de les polítiques d'igualtat són «eixos fonamentals». Així ha assegurat que «és una vergonya la seva negació a la violència masclista, els seus atacs de caire feixista cap a les dones, cap a les persones LGTBI i a les víctimes del franquisme». La diputada ha anat més enllà i ha contestat als representants de l'extrema dreta assegurant que «destinar doblers per a fer d'aquesta una societat més igualitària no és mantenir cap 'xiringuito'».

Durant el ple d'aquest dimarts Campomar també ha recordat que «sense més sobirania fiscal no tenim autonomia real sobre els nostres impostos». «Un sistema de finançament que no respecta el principi d'ordinalitat és injust».

D'aquesta manera ha insistit en què el retard en la posada en marxa del REB, per causa de la inestabilitat política estatal perjudica les Illes. «En tema d'inversions encara no hem vist un euro i el règim especial fiscal està dins un calaix. Una irresponsabilitat que afecta els pressuposts i al benestar de la gent que denunciam des de MÉS per Mallorca. Som la segona comunitat que més aporta a l'Estat i en canvi, la novena a l'hora de rebre. L'actual sistema empobreix les Illes Balears a partir d'un espoli fiscal per part de l'estat espanyol que repercuteix en la vida de les illenques i els illencs. Si no millorem el finançament de la nostra hisenda, la gent d'aquestes illes continuarà disposant d´un estat de benestar inferior i una menor inversió pública. Per això, ha arribat el moment de dir que ja n'hi ha prou», ha conclòs la diputada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.