Setmanari d'informació local - 138 anys

El documental «TRAGINADA. L'esclat d'un poble», als cinemes Ocimax de Maó

34791

El documental «TRAGINADA. L'esclat d'un poble» es podrà veure als cinemes Ocimax de Maó (sala 3), divendres 22 de novembre a les 20.15 h.

Dins les iniciatives del Consell Insular de Menorca per a commemorar el 40è aniversari de la publicació del primer treball discogràfic de TRAGINADA, a part del concert-homenatge amb músics menorquins de la Diada de Menorca 2019, hi ha l’edició d’un documental que mostra la història del grup i del context de l'època.

L'Arxiu d'Imatge i So de Menorca-CIM (AISM) s'ha encarregat de l'elaboració i producció d'aquest documental. Durant la primavera i l’estiu del 2019 Magda Timoner (realitzadora), Miquel López Gual (historiador) i Jordi Orell (musicòleg) han entrevistat tant els components originals com altres personalitats actuals i d'aquell moment per a realització d'aquest documental que ens ajudarà a entendre millor el fenomen. Les entrevistes es complementen amb les fotografies i vídeos de l'AISM. El metratge aprofita l’excusa de Traginada per intentar endinsar-se en una època –la Transició– de molts canvis i de gran efervescència social, cultural i política, un dels períodes més rellevants de la història contemporània de Menorca.

La peça es va estrenar dins el Menorca Doc Fest, el passat 3 de novembre, amb gran èxit. Després de Maó, es podrà veure a Alaior el 15 de desembre, i a altres poblacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.