Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «A Bunyola ha començat la destrossa de Can Mas»

34923

Des que els joves que han constituït el col·lectiu Salvem Can Mas, de Bunyola, han alertat el GOB del projecte de Can Mas, els ecologistes han estat intentant accedir a l'expedient de llicència que l'Ajuntament de Bunyola va donar a principis de 2019. La sol·licitud feta el mes de juliol no ha tengut resposta fins al novembre, i just unes dies després, les màquines han començat a moure terres a possessió bunyolina.

Es tracta d'una promoció de 36 habitatges. L'atorgament de la llicència genera dubtes perquè Bunyola estava afectada per una suspensió de llicències després de l'aprovació inicial de la modiciació del Pla General. És per aquest motiu que des del GOB han anunciat que analitzaran l'expedient per tal de comprovar si el projecte s'ajusta a la legalitat

Per altra banda, el GOB apunta que està clar que aquest és «un cas més d'urbanitzables prevists en molts de planejaments municipals que ara es desenvolupen, no per necessitat, sinó en un sentit purament especulatiu, tornam a viure un nou boom de la construcció». I afegeixen: «Els entorns més privilegiats - i la Serra de Tramuntana, entre els que més - tornen a estar sotmeses a una gran pressió urbanística: hem vist consolidar-se la destrossa de Canyamel amb el Park Hyatt, Deià perd la seva fesomia amb el projecte Petit Deia de Mar Capital i Andratx envesteix a Cala Llamp un complex de luxe, el New Follies».

Finalment, exigeixen un «canvi radical que posi fre a aquestes dinàmiques destructores». «Cal revisar aquestes bosses de sòl que els planejaments, en molts casos obsolets, continuen mantenint, perquè sinó, projectes com aquest esdevendran un degoteig», apunten.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.