Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal diu que lluitarà per canviar la CE per a aconseguir el dret a l'autodeterminació

34955

El senador autonòmic, Vicenç Vidal, ha dit que la seva tasca en la Cambra alta té quatre eixos, entre ells la defensa dels drets i les llibertats, en un moment «d'involució democràtica» i, en aquest sentit, ha dit que «si es va canviar la Constitució Espanyola pel tema dels bancs, per què no canviar-la per tenir més drets, més igualtat, més solidaritat o pel dret a l'autodeterminació».

En la seva intervenció en una compareixença parlamentària, Vidal ha dit que la CE no hauria de canviar-se només per «temes econòmics» i ha reivindicat que volen «avanços socials i democràtics». «Volem el dret a poder decidir», ha reivindicat.

Vidal ha explicat que, a més d'aquest eix, els altres tres eixos són la representació del Parlament balear i totes les illes al Senat, fent especial èmfasi a Formentera, perquè no té representació en aquesta Cambra; abordar el repte de l'emergència climàtica i treballar pel Règim Especial de les Balears (REB) i pel model de finançament.

Cal recordar que la compareixença de Vidal també ha afectat l'altre senador autonòmic, Vicente Marí Bosó, que també ha comparegut i sorgeix com a conseqüència, ha explicat Vidal, de «l'intent de reprovació» per part del PP arran de les seves declaracions polítiques després de la sentència del Procés. El senador ha explicat que ha fet un total de 38 preguntes sobre la Llei de Benestar Animal, Cabrera, els refugiats al Mediterrani, les prospeccions petrolieres, les balances fiscals i la qüestió de l'habitatge i el ministeri de defensa.

A això Vidal ha afegit que també ha sol·licitat la compareixença de la ministra Montero i la intervenció en iniciatives de control del govern i iniciatives legislatives amb temes «com el negacionisme climàtic per part de VOX» després dels incendis de Gran Canària, «la llei de símbols del PP, la llei de presó revisable, la llei de prospeccions o el decret llei de la intervenció d'Internet».

Vidal ha explicat que, com a part del seu treball, ha visitat Menorca, Eivissa i Formentera. En aquests viatges, amb trobades amb els respectius consells Insulars i amb el teixit associatiu de cadascuna de les illes, ha pogut «captar problemàtiques de primera mà com la torre de control de l'aeroport de Menorca, la connectivitat, el control d'espècies invasores en el port d'Eivissa, la necessitat d'un senador propi de Formentera o la cerca d'un eficient transport de residus a les Pitiüses».

Vidal s'ha integrat al Senat en l'Esquerra Confederal, un grup de senadors de designació autonòmica que representen «la plurinacionalitat de l'Estat espanyol des d'una perspectiva democràtica, progressista i feminista» i del qual formen part Compromís, Catalunya en Comú, Adelante Andalusia, En Marea i Més Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.