Setmanari d'informació local - 138 anys

La plataforma 'Taula per la Sida' celebra a Palma un acte en record dels qui han patit i pateixen VIH

35053
Enguany el seu lema de la concentració ha estat 'AMB TU sense SEROfòbia'. | Metges del Món

La plataforma 'Taula per la Sida' -Alas, Creu Roja Joventut, Metges del Món i Siloé- ha celebrat a Palma un acte en record dels qui han patit la malaltia del VIH i han mort i els qui el pateixen actualment arreu del món.

Segons ha informat l'entitat, amb aquest acte s'ha volgut, a més de recordar, reivindicar que per a acabar amb el VIH «és necessari acabar amb la Serofobia, que és el prejudici, por, rebuig i discriminació cap a les persones seropositives». En aquest sentit, han assenyalat que enguany el seu lema és 'AMB TU sense SEROfòbia'

També han volgut posar «especial èmfasi» en «les minories més invisibilitzades del VIH». En aquest sentit, han recordat que en aquestes minories qui «pitjor part s'emporta» són les dones perquè, segons lamenta 'Taula per la Sida' els dictats de gènere i la «socialització sexista» a la qual estan exposades, les situa en «una doble o triple discriminació».

A l'Estat espanyol, entre les dones, la transmissió heterosexual constitueix la «gran majoria» dels nous diagnòstics, que es produeixen «cada vegada a una menor edat» i «en una situació immunològica pitjor que els homes», ha assenyalat l'entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.