Setmanari d'informació local - 138 anys

Miquel Mir inaugura una jornada científica sobre el Parc Nacional de Cabrera

35345

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha inaugurat la II Jornada de Recerca Científica al Parc Nacional de Cabrera, on ha destacat la contribució del treball investigador que es fa en l'espai natural protegit per a comprendre les conseqüències dels canvis globals.

Segons ha informat el Govern, enguany l'esdeveniment s'ha centrat principalment en els efectes de l'emergència climàtica sobre els organismes i els ecosistemes del Parc. Per part seva, la directora del Parc Nacional, Francesca López, ha agraït la dedicació i treball de tot el personal que treballa a Cabrera i ha incidit en la importància de continuar investigant els efectes d'aquests canvis en un espai tan delicat.

El Govern ha recordat que Cabrera és el Parc Nacional més gran de tot l'Estat espanyol i té la àrea més gran marina protegida del Mediterrani occidental, on es poden trobar onze dels tretze sistemes naturals marins que la Llei de parcs nacionals obliga a incorporar a la Xarxa de Parcs Nacionals.

Juntament amb la resta d'espais protegits que integren la Xarxa de Parcs Nacionals, Cabrera contribueix no sols en l'anàlisi, sinó també en la integració de l'adaptació al canvi climàtic en la planificació i gestió d'aquests espais naturals.

Les jornades de recerca s'organitzen des de l'any passat i tenen com a objectius principals millorar la transferència de coneixements entre el món científic, les administracions i els agents socials i econòmics; generar consciència i compromís social sobre la importància dels valors de Cabrera i crear sinergies entre els diferents actors implicats per a dissenyar les polítiques públiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.