Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell aposta per un programa «feminista» en els actes de la Diada que comencen aquest divendres

35435

El Consell de Mallorca aposta per un programa «feminista igualitari, progressista i inclusiu» en els actes de celebració de la Diada de Mallorca, dia 31 de desembre, que s'iniciaran divendres que ve dia 20 amb una exposició sobre Aurora Picornell a la seu del Consell, que es podrà veure fins al dia 3 de gener.

Així ho ha indicat aquest dilluns la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, durant la presentació del programa d'actes i de la imatge institucional d'aquesta edició, on ha estat acompanyada per la consellera de presidència, Teresa Suárez.

Durant la presentació, la presidenta ha argumentat que es tracta d'un programa que pretén connectar amb un model d'Illa «inclusiva, que respecti el dret de totes les persones, i que destaqui la identitat pròpia de Mallorca».

Així mateix, s'han organitzat activitats gratuïtes entre les quals destaca el concert del dissabte dia 21 a Porreres, amb les actuacions d'Anegats, La Gran Orquestra Republicana, Roba Estesa i El Diluvi.

D'altra banda, cal destacar l'augment de les activitats que es realitzaran en els edificis més emblemàtics del Consell, com la seu del Palau Reial i de la Misericòrdia, on es realitzaran visites teatralitzades. A més, també se celebraran diferents conta contes, jocs infantils, a més de visites al Museu Krekovic i Museu de Mallorca.

Així mateix, una de les novetats del programa d'actes d'enguany són les visites guiades a càrrec de la presidenta del Consell de Mallorca i de diversos consellers. Respecte als actes institucionals, destaca l'acte central que se celebrarà el diumenge dia 29 a les 19.00 hores en el Teatre Principal de Palma, que en aquesta edició inclourà el lliurament dels Premis 'Mallorca Cultura de Creació Literària 2019' i els premis 'Mallorca Fotografia'.

L'entrada a aquest esdeveniment és gratuïta i serà presentat per la periodista i escriptora Llucia Ramis i l'actriu Agnès Llobet. A més, IB3 Televisió emetrà la gala en directe. El programa d'actes es completa amb altres actes institucionals com l'ofrena al rei Jaume II.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.