Setmanari d'informació local - 138 anys

Autoritzen ajudes extraordinàries al lloguer de 2018 sense el requisit d'acreditar una renda mínima

35551

El Consell de Govern ha autoritzat aquest divendres una despesa d'1,4 milions d'euros per a una convocatòria extraordinària d'ajudes per al lloguer d'habitatges corresponent a 2018 dirigida a les persones que es van quedar excloses pel criteri de renda mínima.

En roda de premsa, la portaveu del Govern, Pilar Costa, ha explicat que les ajudes de 2019 ja es van convocar sense aquest requisit que en les de l'any passat va acabar per «desvirtuar» l'objecte d'aquestes ajudes que és facilitar l'accés a l'habitatge en règim de lloguer. Segons ha explicat, a causa de les dificultats de trobar en habitatge a les Balears, l'agost de 2018 es va publicar en el Butlletí Oficial de Balears (BOIB) la resolució per la qual es convocaven les ajudes estatals i autonòmiques de l'any 2018 per al lloguer d'habitatges.

L'article 6 de la convocatòria regulava els requisits d'ingressos mínims i màxims dels beneficiaris. Aquests requisits estaven fonamentats en un criteri segons el qual els ingressos mínims es fixaven a través de la base imposable, import inferior al de la renda real, i es deduïa el mínim per contribuent de 5.550 euros anuals, la qual cosa va suposar que al voltant del 15% dels sol·licitants quedessin exclosos d'accedir a les ajudes de l'any 2018 per al lloguer d'habitatges.

Costa ha explicat que aquest fet «desvirtuava l'objecte de les ajudes, que és facilitar l'accés a l'habitatge» en règim de lloguer a sectors de població amb escassos recursos econòmics, atorgant directament als inquilins el finançament d'una part de la renda que han de satisfer per l'habitatge llogat. Per aquest motiu, s'ha tramitat aquesta nova convocatòria d'ajudes autonòmiques per al lloguer corresponent a 2018 dirigida a les famílies que, dins de l'any 2018, varen tenir uns ingressos iguals o inferiors a 0,75 vegades l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (Iprem) dels municipis de Balears.

En concret, aquesta nova convocatòria té per finalitat que totes les persones que varen quedar excloses en la convocatòria de 2018 per l'exigència d'una renda mínima puguin accedir a les ajudes sense haver d'acreditar aquest requisit. Així mateix, totes els residents a Balears que no paguin un lloguer de més de 900 euros es poden presentar a la convocatòria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.