Setmanari d'informació local - 138 anys

Advocacia de l'Estat diu que Junqueras ha de prendre possessió i exercir com a eurodiputat

35711

L'Advocacia de l'Estat demana al Tribunal Suprem que estimi el recurs d'Oriol Junqueras i li permeti prendre possessió com a eurodiputat. En l'informe presentat aquest dilluns afirma que «s'hauria de permetre» el seu desplaçament tant a la Junta Electoral Central com a la seu del Parlament Europeu per complir amb els tràmits necessaris.

L'informe de l'Advocacia té 16 pàgines i està signat per Rosa María Seoane, l'advocada de l'estat que va ser en el judici del procés.

El text demana al Suprem que garanteixi que Junqueras pugui exercir mentre tengui immunitat, però insta als magistrats a sol·licitar al Parlament Europeu la suspensió de la immunitat reconeguda «amb la major brevetat».

El Suprem: «Cal estudiar-lo»

Quan encara no feia una hora que l'Advocacia de l'Estat havia fet públic aquest informe, fonts del Tribunal Suprem s'han limitat a emetre una nota de premsa en que afirmen que «cal llegir-lo» i que «cal estudiar-lo» abans de resoldre, cosa per a la qual, afegeixen, «necessitem temps». La nota acaba desitjant «bon Any».

La Fiscalia demana que s'executi la inhabilitació

La Fiscalia ja s'havia pronunciat sobre Junqueras. Sosté que la sentència del Tribunal del Luxemburg no implica la llibertat de Junqueras. Afegeix que sobre el dirigent d'Esquerra pesa una condemna ferma i reclama que s'executi la inhabilitació a la qual va ser sentenciat.

La defensa demana la llibertat i la suspensió del judici

Per la seva banda, l'advocat del líder d'ERC, no només en demana l'alliberament immediat per poder recollir l'acta d'eurodiputat, sinó que va més enllà i reclama també l'anul·lació de la sentència. Argumenta que el judici s'hauria d'haver suspès el 13 de juny, el dia que va ser proclamat eurodiputat.

Ara, la pilota torna a l'àmbit polític. I és que d'aquest posicionament en depèn en bona part la investidura de Pedro Sánchez, que necessita almenys l'abstenció d'ERC per poder superar-la i continuar així encapçalant el govern espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.