Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Obreria de Sant Sebastià vol consolidar el format de les confraries per a la festa patronal de Palma

35855

L'Obreria de Sant Sebastià és una entitat nascuda l'any 2019 que aglutina i fomenta la creació de confraries per a consolidar un format de festa amb dinars i un ritual comú, l'Encontre de Confaries, l'horabaixa del 19 de gener. Ho volen fer «donant total llibertat a cada confraria a crear més tradicions festives paral·leles, arribant al punt que Sant Sebastià se celebri tot el dia i de manera sentida».

«L'Encontre de Confraries és un ritual on cada confraria posa el mocador a la relíquia del braç de Sant Sebastià per a després enfrontar-se amb la pesta que va afectar tant Palma i derrotar-la. Donant així un relat històric a la festa major de Ciutat», han explicat.

Actualment, hi ha al voltant de 35 confraries, n'hi ha que tenen des de 20 a 250 membres. Tot i així, l'Obreria convida a la creació de més confraries de manera molt fàcil: «decidir un nom, un mocador, ajuntar-se entre amics a dinar a qualque lloc de Palma dia 19 de gener, per acabar a l'Encontre a les 18 h a Plaça Llorenç Bisbal».

Per mantenir un registre de totes les noves confraries, cal enviar un missatge a les xarxes socials de l'Obreria de Sant Sebastià.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.