Setmanari d'informació local - 138 anys

El TSJIB avala la suspensió de llicències a grans superfícies del Pla d'equipaments comercials de Mallorca

35877

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TJISB) ha desestimat de manera íntegra la demanda de l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) contra la suspensió de llicències que acompanyava a l'aprovació inicial del Pla Director Sectorial d'Equipaments Comercials de Mallorca el 2017 pel que, d'aquesta manera, queda avalada la suspensió.

Segons ha informat el Consell de Mallorca, la sentència estableix que la suspensió s'ajusta a dret i desplega de manera correcta i motivada la previsió de la legislació en matèria d'ordenació territorial.

El tribunal destaca el fet que l'acord adoptat i el règim cautelar que preveuen els articles 10 i 13.4 de la Llei 4/2000, d'ordenació territorial, és «matèria estrictament d'ordenació del territori i que l'interès general es troba perfectament justificat» en les previsions de la legislació d'ordenació territorial (i la urbanística), que permet la imposició de limitacions temporals i preventives.

Així mateix, la sentència del TSJIB invoca al seu torn la doctrina constitucional que emana de la Sentència 36/1994, de 10 de febrer, del Tribunal Constitucional, relativa a la constitucionalitat de la tècnica cautelar en l'ús de les competències sobre ordenació del territori.

D'aquesta manera, el TSJIB dóna la raó al Consell de Mallorca i desestima íntegrament el recurs d'ANGED, reforçant així el que «sempre ha defensat» la institució insular «sobre la naturalesa i abast de el règim de suspensió de llicències» en l'àmbit de l'ordenació del territori i de l'urbanisme, com a mecanisme preventiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.