Setmanari d'informació local - 138 anys

Ciudadanos, El Pi i PP demanen una comissió d'investigació pels casos d'explotació sexual de menors

36051

La portaveu de Ciudadanos al Consell de Mallorca, Beatriz Camiña; el portaveu adjunt d'El Pi-Proposta per les Illes, Antoni Amengual, i el portaveu del Partit Popular han registrat aquest dijous a la institució insular una sol·licitud conjunta perquè s'obri una comissió d'investigació pels casos d'explotació sexual de menors tutelats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

Les tres formacions polítiques coincideixen en «la importància d'aclarir els fets, davant la gravetat d'uns fets que demostren que els protocols existents no han funcionat». En aquest sentit, Camiña, Amengual i Galmés han assegurat que «la gestió en els centres no ha estat l'adequada per a garantir la seguretat dels menors».

En declaracions als mitjans de comunicació, la portaveu de Ciudadanos a la institució insular, Beatriz Camiña, ha subratllat que «cal depurar responsabilitats polítiques, amb la major transparència possible, dels qui varen prendre unes o altres decisions després de saber que aquests menors estaven en xarxes de prostitució».

Per la seva banda, el portaveu adjunt d'El Pi, Antoni Amengual, ha apuntat que «estam davant de fets molt greus, s'ha de saber què ha passat i, si cal, exigir responsabilitats polítiques pertinents».

Finalment, el portaveu del PP, Llorenç Galmés, ha destacat que «hi ha massa preguntes sense respostes clares i davant la gravetat del que va passar i admès pels responsables de l'IMAS, només amb una comissió d'investigació independent es podran detectar els errors i els seus causants. Cal posar llum a tanta foscor».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.