Setmanari d'informació local - 138 anys

L’EMT dobla el nombre de línies on estarà autoritzat viatjar amb mascotes a partir del primer de febrer

36065

A partir del primer de febrer l’Empresa Municipal de Transport (EMT) doblarà el nombre de línies on es podrà viatjar amb mascotes. Actualment, l’EMT permet als passatgers viatjar amb mascotes a vuit línies: L1, A1, A2, L2, L3, L4, L20 i L35. A partir del mes de febrer aquesta autorització s’implantarà a vuit línies més: L11, L14, L16, L24, L31, L32, L46 i L47.

Amb aquesta mesura, acordada entre les àrees de Mobilitat Sostenible i Benestar Animal, es continua treballant en el compromís aprovat al ple de novembre de 2019 que diu que el primer trimestre de 2022 totes les línies de la xarxa municipal de transport permetran viatjar amb mascotes. «A partir del febrer, a 16 de les 38 línies de la xarxa municipal es podrà viatjar amb cans pagant la taxa de 0,30 cèntims. Treballam amb l’objectiu que aquesta autorització s’implanti a la totalitat de la xarxa de busos el 2022», explica el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau.

Ramon Perpinyà, regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, ha celebrat aquesta mesura i ha declarat que la seva implantació «era un compromís per a donar resposta a una reivindicació de les associacions animalistes i millorar la convivència amb els animals de companyia a la nostra ciutat».

Des de l’àrea de Mobilitat Sostenible recorden que els cans poden viatjar a les línies que estan autoritzades pagant un bitllet de 0,30 cèntims en metàl·lic. La normativa de l’EMT estipula que els cans que pugin al bus han d’anar lligats amb corretja i dur morrió. En el cas dels cadells de ca, moixos, hàmsters, conills i altres mascotes, poden viatjar a les línies autoritzades de forma gratuïta dins una cistella. L’EMT no permet que viatgin els cans de races catalogades com a perilloses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.