Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca demana la compareixença urgent de la consellera de Salut per les incidències amb l'avió ambulància

36159

Més per Menorca ha demanat la compareixença urgent de la consellera de Salut, Patrícia Gómez, perquè informi sobre les múltiples incidències patides pel servei d’avió ambulància amb base a Menorca, les darreres setmanes.

Els menorquinistes volen que la titular de Salut comparegui davant de la Diputació Permanent ja que és l'òrgan que garanteix el control al Govern quan no hi ha període de sessions al Parlament.

Durant els darrers mesos, el Govern ha anat informant puntualment de la marxa del servei, dels problemes detectats i de la rescissió del contracte amb l’empresa adjudicatària del servei. Per aquests motiu, Més per Menorca és conscient que el Govern està damunt del problema i està treballant per a trobar-hi solucions.

La compareixença, per tant, no té per objecte censurar l’actuació del Govern sinó generar l’espai perquè el Govern pugui explicar de forma oficial els motius de les incidència i pugui fer conèixer a la ciutadania les valoracions que se’n fan i les mesures que s’estan adoptant per a solucionar el problema.

Tal com ha manifestat el portaveu dels menorquinistes al Parlament, Josep Castells, «el servei d’avió ambulància és vital pel bon funcionament del sistema de salut a l’illa de Menorca i les contínues incidències de servei generen preocupació. És imprescindible que el Govern garanteixi de forma immediata el restabliment del servei en condicions òptimes».

Castells ha afegit que cal tenir en compte que l’avió ambulància «atén situacions d’emergència, en les quals el trasllat a Son Espases no pot endarrerir-se». «És un contrasentit que, en aquest casos, calgui esperar que vengui l’avió que té base a Mallorca, endarrerint de forma injustificada un trasllat que és urgent», ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.