Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

Noguera i Vidal reclamen a l'Estat que retorni la casa d'Emili Darder a Palma

36201

El coordinador de MÉS per Mallorca Antoni Noguera i el senador autonòmic Vicenç Vidal, han comparegut aquest dimecres davant la que fou domicili del darrer batle republicà de Palma, Emili Darder (1895-1937), assassinat per les tropes franquistes el 24 de febrer de 1937.

Noguera i Vidal han volgut escenificar un cop més una «històrica» reivindicació dels ecosobiranistes, el retorn de l'habitatge situat al carrer Antoni Franch i Planas, actualment ocupada per la Delegación de Defensa de les Balears. Cal recordar que la casa de Darder fou requisada i expropiada per les autoritats franquistes, a la ciutat de Palma. Així, Vicenç Vidal ha reivindicat «la d'un expoli que ja ha durat massa, fruit d'un botí de conquesta, que és un escàndol democràtic». El senador ha anunciat la presentació d'una moció al Senat reclamant el retorn de l'immoble per part de l'Estat espanyol a la ciutat de Palma «per, d'acord amb els familiars, la creació al seu interior d'un centre d'interpretació sobre drets humans i civisme».

Per la seva banda Noguera ha volgut recordar que «el president espanyol Pedro Sánchez es va comprometre, a la investidura, en iniciar la devolució de diferents immobles confiscats pel franquisme, com el Pazo de Meirás, a Galícia, i en aquesta línia caldria retornar immediatament el domicili del batlle Darder». El coordinador de MÉS ha assenyalat que «no s'entendria i seria una befa als palmesans, que una administració progressista es negués que l'Estat i el ministeri de Defensa retornin la casa d'Emili Darder, víctima de la dictadura, a Palma».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris