Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI considera que les visites de l'extrema dreta només cerquen «generar polèmica i crear mala maror als centres»

36227

El partit d’extrema dreta Vox va sol·licitar en el Parlament al Govern visitar més de cinquanta centres escolars de primària i secundària de les nostres Illes perquè, segons el seu parer, s’hi «adoctrinava». Des de l’STEI, en un primer comunicat, ja varen manifestar la seva postura, clarament contrària a aquesta intromissió dels polítics en l’àmbit educatiu docent. «És això el que manifestàrem personalment al conseller i miràrem de gestionar amb diferents grups parlamentaris a fi de poder prendre mesures en defensa del col·lectiu docent i la comunitat educativa», han explicat.

La Conselleria, basant-se en una qüestió d’empara parlamentària, permeté a Vox les visites dels diputats d’aquest partit als centres illencs amb tota una sèrie de restriccions. Les visites s’han d’efectuar fora de l’horari lectiu per a no interrompre el normal desenvolupament de les aules. Evidentment, Vox ha protestat perquè el seu únic objectiu és «generar crispació i crear mala maror abans, durant i després d’aquestes visites a escoles i instituts. Fer que se’n parli sense importar-los el més mínim el mal que puguin produir. Les intencions dels ultraconservadors són les d’atemorir el col·lectiu docent i qüestionar, per enèsima vegada, els projectes educatius dels centres», ha remarcat l'STEI.

En les primeres visites, els claustres estan manifestant llur rebuig en sintonia amb el que manifesta l’STEI, que fa costat als centres, els dóna suport i es posa a llur disposició. «Des d’aquí volem aprofitar l’avinentesa per a donar suport a la feina dels nostres docents i recordar que la normalització lingüística i el foment de la coeducació als centres són dos puntals que estan més vigents que mai. No, aquest cop no passaran!», han destacat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.