Setmanari d'informació local - 138 anys

Neix 'Apoptosi', una obra musical i gràfica «amb mirada ecològica i social»

36233

Neix Apoptosi, una obra musical i gràfica «amb mirada ecològica i social», apunten els autors. Miquel Brunet, Marcel Pich i Guillem Simó són els creadors d'aquest disc-llibre «conceptual i avantuardista».

L'Apoptosi és un terme utilitzat per la biologia i la medicina que consisteix en un mecanisme de mort cel·lular programada genèticament que permet l'eliminació de cèl·lules envellides, malmeses o sobreres. «Per això vàrem triar aquest títol, perquè l'apoptosi consisteix en expulsar del cos cèl·lules dolentes, això és el que fa la naturalesa, que torna les coses al seu lloc, i nosaltres ho vinculam a l'ecologisme», expliquen.

Sota el segell d'Ona Edicions, el projecte vol ser una proposta conceptual que pretén aproximar a les «problemàtiques ambientals i socials de l'Illa a través de la música, la poesia i les arts gràfiques». Pel que fa la part musical hi trobam un disc amb 16 pistes on s'alternen cançons i passatges instrumentals on el piano és el protagonista.

Les lletres tenen un marcat caire transgressor i ens remeten, subliminarment, a una situació de conflicte humà i ecològic latent a Mallorca. La part musical és, si bé eclèctica, coherent dins un marc de pop alternatiu entintat de cançó d'autor o new-age. «Tots els temes estan enllaçats per les improvisacions pianístiques, cercant crear una atmosfera on es plasmi la voluntat dadaista, punk i alhora íntima».

Juntament amb la vintena d'il·lustracions del llibre, els autors volen suggerir i provocar el destinatari. «No està tot mastegat, el receptor ha de posar de la seva part i interpretar-ho». Per això, han demanat que Apoptosi sigui escoltat i contemplat de manera «completa, seguida i conjunta». L'espectacle en directe accentuarà el «caire apocalíptic d'Apoptosi», assenyalen. «Es combinaran la música i la dramatúrgia per aproximar-nos a una Mallorca malalta, pre-i-post hecatombe cultural i natural».

Brunet al piano, Pich a la guitarra i la veu i Simó a les programacions i la interpretació estrenaran Apoptosi el pròxim 15 de febrer a Barcelona (Harlem Jazz Club) en el marc del Festival Barnasants. El disc-llibre ja és al mercat i es pot aconseguir tant a llibreries com a botigues de discs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.