Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Llucmajor denuncia que l'equip de govern incompleix la llei de transparència

36421

Més per Llucmajor critica que l'equip de govern de l'Ajuntament té «abandonat el portal de transparència municipal», obert amb l'impuls de tots els regidors de l'anterior pacte. «No es tracta d'un tema banal, atès que s'està incomplint clarament la llei de transparència, aprovada el 2013», que aquesta obliga als ajuntaments a publicar de forma periòdica i actualitzada la informació rellevant per garantir la transparència sobre la seva activitat relacionada amb el funcionament i control de l'actuació pública.

El portal compta amb un espai destinat a la participació ciutadana, un de transparència economicofinancera i el de contractacions, convenis i subvencions on, entre altres coses, figura el que perceben les formacions polítiques per a representació a l'Ajuntament de Llucmajor.

El que fou regidor d'Innovació i Comunicació, Miquel Serra, destaca que «l'única cosa que s'ha fet aquesta legislatura és actualitzar tot el relatiu a la declaració de béns dels regidors i el que perceben però no s'ha penjat cap altre document» i posa per exemple que «ni s'han publicat les actes dels plens, ni les ordres del dia prèvies, ni els acords i actes de la junta de govern, cap document actualitzat a l'apartat de transparència economicofinancera, entre molta altra documentació que roman amagada i lluny de l'abast a la ciutadania com ara l'obligatòria informació sobre els assessors contractats, ni el currículum que justifiqui la seva contractació, ni les seves declaracions de béns i activitats».

Miquel Serra recorda que el portal de transparència «no va costar ni un euro a l'Ajuntament de Llucmajor, ja que fou realitzat mitjançant el programa Joves Qualificats del SOIB i gràcies a l'esforç i col·laboració de tots els departaments municipals i el suport del d'informàtica».

Des de la formació municipal han apuntat que «la transparència i la participació ciutadana són els pilars bàsics de qualsevol administració publica moderna i la sensació, passats els primers vuit mesos de legislatura, és que no hi ha intenció per part de l'equip de govern de potenciar-los, just al contrari». Per això des de MÉS per Mallorca han sol·licitat un «urgent i obligatori canvi per aconseguir el Llucmajor modern, transparent i participatiu que tots desitjam».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.