Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO, UGT i STEI reclamen l’acompliment dels acords signats de l’ensenyament concertat

36551

Els sindicats STEI, FeSP-UGT i FE-CCOO han emès aquest dijous un comunicat que volen unificar els seus esforços en defensa dels drets dels treballadors de l’ensenyament concertat.

L’aprovació dels Pressuposts Generals de la CAIB per a aquest 2020 ha donat com a resultat la «interrupció del procés de millora del nostre sector», han denunciat.

Després de la signatura de l’Acord 2016, que reprogramava el que ja havien signat les tres forces sindicals el 2008. «El sector havia tengut una legislatura amb millores significatives que no podem obviar», han apuntat.

La següent passa era la signatura d’un acord que implementava el segon i tercer sexennis i la calendarització de la paga d’antiguitat al personal docent, així com l’equiparació retributiva a tots els nivells educatius.

«El redactat d’aquest acord, que s’havia elaborat consensuadament amb l’administració i tots els sindicats representatius (STEI, UGT, CCOO, a més de FSIE i USO), finalment no va esser acceptat per part de la patronal Escola Catòlica a la mesa celebrada el mes d’abril de 2019. D’aquesta manera es va interrompre de manera unilateral el procés de millora majoritàriament acordat», han explicat.

A més, han denunciat que «després, amb els processos electorals pel mig, mai més no es va reunir la mesa, tot i les nostres reiterades demandes. Fins el mes de desembre, en què el director general de Planificació i Centres va explicar que no estava en disposició de signar res en aquest moment per manca de partida pressupostària, ni de seguir endavant en la implementació de millores ja pactades i algunes d’elles ja signades».

Així, des dels sindicats reclamen que es continuï el procés d’implementació d’orientadors als nivells d’infantil i primària, la jornada màxima de 23 hores lectives a secundària, que s’han quedat aturades.

També volen que se signi un acord amb els compromisos ja negociats i que no es varen poder signar amb l’acord d’abril:

  • equiparació retributiva als nivells que encara no la tenen
  • nous sexennis
  • millora dels mòduls de funcionament dels centres
  • millora del CRIB del PAS (personals d’administració i serveis), congelat des de 2007

Els tres sindicats volen plantejar una bateria d’accions, consensuades per les seves afiliacions, i que duran a terme a fi que l’administració convoqui la mesa sectorial i ofereixi una sortida a les seves reivindicacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.