Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana al Govern que aclareixi la viabilitat econòmica de la reindustrialització de Cemex

36659

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) ha demanat aquest dimarts al Govern que aclareixi la viabilitat econòmica de tot el projecte de reindustrialització de l'empresa Cemex, després del tancament de la planta de producció de ciment.

En una nota de premsa, el GOB ha advertit que Cemex «no pot iniciar una tramitació fraccionada» sense atendre els impactes ambientals, socials i econòmics globals del projecte.

En concret, ha detallat que la planta té previst realitzar aquest projecte a partir de la matèria primera extreta de la pedrera de Can Negret, a Alaró. «Es tracta d'una explotació en disputa entre la propietària Cemex i el Govern», ha afirmat.

Des del GOB han recordat que els projectes prevists en el projecte declarat estratègic «no poden tramitar-se per separat» i han afegit que del que s'ha exposat en les al·legacions de l'entitat ecologista al projecte, «la majoria de qüestions no han estat ni respostes».

Davant això, el GOB ha avançat que transmetrà a la Comissió Balear de Medi Ambient la «falta d'un estudi de viabilitat econòmica amb tots els actors implicats». «Un projecte que no pot presentar com es finançarà i com se sostindrà econòmicament, no pot ser avalat per l'administració pública», ha considerat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.