Setmanari d'informació local - 138 anys

La Mostra de Cinema de Muntanya de Palma projectarà dotze documentals de referència del sector

36793

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; la vicepresidenta i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets; el tinent de batle de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera; el director de relacions institucionals i estalvi ètic de Colonya Caixa Pollença, Juan José Caldés; i el coordinador de la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma, Bartomeu Tomàs, han presentat aquest dilluns l’11a edició de la Mostra, que tendrà lloc entre el 3 i el 25 de març.

El programa de la Mostra compta amb una selecció de les pel·lícules del palmarès de festivals tan importants com el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, a Catalunya. Enguany, les projeccions es faran al Teatre Principal, als teatres municipals Xesc Forteza i Mar i Terra, i a l’aljub del museu d’art modern i contemporani Es Baluard.

El certamen de curtmetratges documentals de muntanya i natura de Palma es consolida en la segona edició, on s’han preseleccionat 64 curts procedents de 18 països diferents. Entre aquests, s’hi troben quatre projectes de les Illes Balears.

Així, la programació de l’11a edició comptarà amb la projecció de dotze documentals: dues produccions de les Balears, cinc produccions internacionals i cinc produccions espanyoles. A més, aquesta edició tindrà la participació destacada de nou convidats:

Toni Escandell: director, càmera i cineasta menorquí especialitzat en documentals de natura i autor de Menorca, reserva de la biosfera.

Oriol Alamany: fotògraf de Catalunya especialitzat en fotografia de natura. És autor de deu llibres de fotografia i de nombrosos articles especialitzats en fotografia i biodiversitat.

Albert Naudin: enginyer industrial, realitzador audiovisual, productor, alpinista i muntanyenc de Catalunya. Ha duit a terme expedicions, rutes i escalades a diferents indrets del món i és autor d’una filmografia que abasta vuit títols.

Bernat Gasull i Roig: biòleg de Catalunya i autor de diversos llibres sobre muntanya, entre els quals destaquen Viatge a l’illa dels pingüins, Premi Liberisliber, 2013 i L’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, Premi Editorial
del Llibre de Muntanya 2016.

Jaime Murciego: realitzador freelance de Lleó que ha treballat per a diversos mitjans de comunicació tant en realització com en animació.

Tomeu Rubí: muntanyenc mallorquí especialitzat en alpinisme d’exploració. El 2011 va rebre, juntament amb Cati Lladó, el premi Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) d’alpinisme extraeuropeu per les ascensions a dues muntanyes verges al Kirguizistan.

Cati Lladó: alpinista i corredora de muntanya mallorquina, disciplina en la qual ha guanyat diferents trofeus i campionats nacionals i internacionals. L’any 2013 va escalar gran part de la ruta Myshialev al cim sud de l’Ushba (4710 m), a Geòrgia. La primavera del 2015 va escalar el Peak 4 (Nepal, 6738 m) fins a 6.500 m.

Chris Sharma: és considerat el millor escalador en roca del món i està molt vinculat a Mallorca, on ve a escalar. El californià ha dedicat anys de la seva vida a descobrir i escalar rutes singulars, estètiques i aparentment impossibles. És especialista en psicobloc.

Alex Txikon: alpinista basc que ja ha fet més de trenta expedicions i el cim d’onze dels anomenats catorze vuitmils. És l’únic alpinista que lidera equips hivernals a l’Himàlaia cada any des de 2011.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.