Setmanari d'informació local - 138 anys

El CEIP Rafal Vell es concentra i recull signatures per a demanar informació sobre les retallades

36867

Aquest dimecres, a les 8.50 h del matí, hi ha hagut una concentració a la porta del CEIP Rafal Vell de Palma contra les retallades i s'ha iniciat un recull signatures per a demanar informació a la Conselleria d'Educació sobre aquest tema.

Concretament, la Comunitat Educativa del centre ha explicat que han estat informats sobre aquestes qüestions:

  • Que el CEIP Rafal Vell ha vist disminuïda en més d’un 70% la dotació pressupostària per part de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca respecte d’altres anys.
  • Que per fer el càlcul de la reducció d’aportació per al centre, s’ha pres com a referència el romanent positiu que es té a finals d’any, sense tenir en compte que l’organització dels centres escolar no tenen la lògica d’any natural, sinó de curs escolar.
  • Que aquest romanent inclou, entre d’altres conceptes, les aportacions realitzades per les famílies per al curs escolar en curs i els estalvis per al viatge de fi de curs de l’alumnat de 6è d’Educació Primària.
  • Què les aportacions realitzades per les famílies es fan en concepte de curs escolar i no d’any natural, de tal forma que els ingressos aportats durant el primer trimestre del curs 2019-2020, també han de servir per cobrir el segon i tercer trimestre del citat curs.
  • Que, en aplicació de la Llei de pressuposts de 2020, publicada al BOIB dia 31 de desembre de 2019 i amb aplicació a partir de l’endemà de la publicació, les aportacions realitzades per les famílies per a tot el curs escolar 2019-2020, així com els estalvis per al viatge de fi de curs de l’alumnat de 6è, han estat erròniament comptabilitzades com a romanent i no com aportacions finalistes que són.
  • Que aquestes mesures econòmiques, preses per part de la conselleria, s'han dut a terme sense informar ni pactar-ho prèviament amb l'equip directiu del centre i sense tenir en compte les despeses necessàries per garantir el bon funcionament de les diferents línies de treball del CEIP, la qual cosa posa en risc el funcionament adequat i l’execució d’activitats i programes previstos, així com la qualitat dels mateixos.

Per tot això, recullen signatures per a sol·licitar una reunió, a través de les persones que representaran la Comunitat Educativa del centre, amb la Direcció General de Planificació i Ordenació de Centres de la Conselleria d'Educació i «cercar solucions efectives a la problemàtica causada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.