Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA atorga tres Premis Protecció del Patrimoni i una menció especial

36893

ARCA celebra cada any en el transcurs d'un sopar, que enguany es celebrarà el proper dimarts dia 25 de febrer a l'Hotel Portixol, el lliurament dels Premis de Protecció del Patrimoni a entitats o iniciatives que hagin destacat durant l'any en la defensa de la conservació del Patrimoni.

A partir d'aquest any, com a novetat, els premis positius no es sotmetran a la votació dels assistents al sopar, ja que consideren que les tres candidatures «es mereixen el major reconeixement». No obstant sí que es sotmetran a votació les candidatures negatives que faran públiques pròximament.

Amics del Museu Marítim pels 45 anys de reivindicació

El premi és pels integrants de l'Associació per la seva lluita des de fa més de 45 anys en la defensa, gairebé en solitari i de manera altruista, del nostre patrimoni marítim. Gràcies a ells es conserven embarcacions que a hores d'ara no existirien. La seva reivindicació principal ha estat la reobertura del Museu Marítim de Mallorca, tancat i desaparegut des de l'any 1974. Sense la feina encomiable d'aquestes persones, avui no podríem parlar d'un projecte de Museu Marítim.

Amics de l'orgue d'Alaró per la iniciativa «els matins de l'orgue»

Des de desembre de l'any 2006, recent recuperat l'orgue d'Alaró, instrument de la història del qual es remunta al segle XVIII, començaren a organitzar-se Els Matins de l'Orgue, concerts que cada dissabte al matí es poden gaudir a l'església de Sant Bartomeu d'Alaró des de fa 15 anys. Aquests concerts des del principi foren organitzats pels Amics de l'Orgue en els aspectes econòmics, organitzatius i elaboració de programes. Els aspectes artístics quedaren en mans de Miquel Bennàssar com a organista titular. És una iniciativa única, constant i de qualitat. Tot i que ara l'Ajuntament d'Alaró hi col.labora econòmicament, sense la feina constant dels Amics de l'Orgue, aquest gaudi setmanal no seria possible.

La rehabilitació de la Torre d'Illetes i el Baluard del Castell de Sant Carles

En reconeixement al rigor, l'eficàcia i el respecte pel rastre de la història dels autors dels projectes: D. Juan González de Chaves Alemany, arquitecte, expert en intervenciones en Patrimoni i D. Andrés Ignacio López Moreno, Tinent Coronel Enginyer en Cap de la Comandància d'obres de Balears.

La Torre d'Illetes estava en un estat de conservació molt precari i aquesta intervenció ha permés descubrir i garantir la conservació del conjunt. La torre exterior amagava una altra torre del segle XVI al seu interior.

La reconstrucció del Baluard Sud-Oest del Castell de Sant Carles segles XVII-XVIII, ajuda a entendre la fortificació i formarà part d'un passeig perimetral. L'aportació econòmica de Fundestur i la col·laboració del Consorci del Castell de Sant Carles i la Comandància General han estat fonamentals per dur a bon terme aquestes recuperacions patrimonials.

Menció especial d'Arca a Taula Rodona Teatre pels 35 anys de la representació de l'Adoració dels Reis

La idea de Taula Redona, que l'any 1986 va propossar al consistori de Ramón Aguiló per a representar l'obra de Llorenç Moyà, va fructificar des del primer moment. Ha anat canviant el lloc de la representació, també qui actuaven com actors i actrius que al principi eren del gremi. La introducció de les famoses botifarres a partir de l'any 1994, han anat arrodonint i enriquint un esdeveniment únic a Ciutat que s'ha convertit en Tradició Patrimonial. Els ingredients són òptims: bona direcció, amb Bernat Pujol des del principi al capdavant i Mateu Fiol com a codirector des de 2010; un vestuari únic cada vegada distint des de 2003 de la mà de Rafel Pizarro i per últim la participació fins ara de 750 persones més o menys conegudes com actrius i actors de manera altruista. Tot plegat un valor que ARCA vol reconèixer amb aquesta Menció Especial. La col·laboració de l'Ajuntament de Palma, fos quin fos el signe polític del mateix, ha estat fonamental per la continuïtat d'aquest magnífic projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.