Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort ofereix a través de 27 entitats socials deu entrades gratuïtes per a espectacles culturals

36927

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social de Cort, Antoni Noguera, ha anunciat la posada a disposició, a través de 27 entitats socials (12 del Consell Municipal de Serveis Socials i 15 que es relacionen normalment amb la regidoria) i de Centres Municipals de Serveis Socials, d'un total de 10 entrades per als col·lectius vulnerables, gratuïtes, perquè puguin tenir accés a espectacles culturals municipals.

Segons ha informat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, aquest divendres, «es tracta d'un exercici d'igualtat d'oportunitats brutal» en el qual ha estat necessari la connexió de les dues àrees (cultura i benestar social, aquesta última és a través de la qual cal tramitar el poder participar en la iniciativa) i que «permetrà que els qui mai han trepitjat un teatre puguin fer-lo».

En aquest sentit, ha explicat que l'Ajuntament de Palma «fa de la cultura un dret universal garantint l'accés a les persones més vulnerables», i ha insistit que «entén la Cultura com una de les eines d'inclusió social més potents, per això cal fer accessible la cultura a les persones que tenen menys recursos».

A més, ha recordat que el projecte de la Fàbrica de Can Ribes com a centre de creació, formació i recerca de les arts del circ, en el barri de la Soledat i Nou Llevant treballa també en aquesta línia de fer de la cultura una eina d'inclusió social per als col·lectius més vulnerables. Així mateix, Noguera ha explicat que aquesta iniciativa arribarà a un total de 15.000 usuaris, de totes les edats i necessitats, a més, «suposarà un abans i un després perquè les activitats culturals sempre han tingut la barrera del preu».

Finalment, cal assenyalar que entre les entitats a través de les quals es canalitzarà la iniciativa, es troben Creu Roja, Càritas, Projecte Home o Llogarets Infantils, entre altres. En la presentació han estat presents la directora general d'Infància, Comunitari i Projectes, Marga Gayà i el director general de Música i Arts Escèniques, a més del tinent de batle Noguera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.