Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca Sense Fam va distribuir un total de 334.321 quilos d'aliments durant el 2019

36983

Mallorca Sense Fam ha donat a conèixer la seva 'Memòria d'Activitat 2019', en la qual es recull que va distribuir a l'Illa 334.321 quilos l'any passat, un 12,42% que en 2018. Segons ha informat l'Entitat, en 2019 s'han distribuït 36.933 quilos d'aliments més que l'any anterior. A més, cada setmana s'ha lliurat una mitjana de 6.429 quilos d'aliment, enfront dels 5.700 de 2018.

Mallorca Sense Fam adquireix els aliments del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) o del Fons Europeu per als més necessitats (FEAD), també del Banc d'Aliments i de les donacions d'entitats, empreses i particulars o de les accions de recollides d'aliments que se celebren, conegudes com a 'Operació Quilo'.

L'entitat va atendre 1.632 famílies el 2019

D'altra banda, Mallorca Sense Fam ha detallat en la seva Memòria que va atendre l'any passat un total de 1.632 famílies, de les quals 952 van rebre atenció directa i 680 per les Institucions. A més, ha destacat, es va atendre 123 famílies monoparentals. Així mateix, l'Entitat va atendre altres 5.141 persones, de les quals 2.452 van ser ateses directament. El total anual acumulat va ser de 4.739 famílies amb un total d'11.453 persones.

Finalment, Mallorca Sense Fam ha contat que ha col·laborat amb 21 entitats, amb el lliurament quinzenal d'aliments, estimant que a través d'elles 680 famílies i 2.689 persones han rebut ajuda.

Perfil de les famílies beneficiàries

Respecte al procés d'integració de famílies com a beneficiàries, Mallorca Sense Fam ha informat que es realitza els divendres, després de l'entrevista amb l'equip que formen la psicòloga i set voluntàries, responsables d'Assistència Social.

En aquesta línia, el perfil mitjà de les famílies beneficiàries és el de «parelles joves, amb infants, sense treball o amb ingressos mínims, persones majors que viuen soles, famílies monoparentals i persones sense recursos, amb responsabilitats familiars», ha explicat l'organització.

Les famílies sol·liciten l'ajuda directament visitant la seu de Mallorca Sense Fam o són derivades dels Serveis de Benestar Social de Cort, d'associacions o d'entitats oficials o privades.

Necessitats i labor dels voluntaris

Respecte a les seves necessitats, l'ONG ha destacat que requereix de «rebre la donació d'aliments i d'aportacions dineràries que permetin la compra dels aliments que no es reben», que ajuden a completar la «bossa bàsica d'aliments, la línia d'alimentació infantil i els articles per a la higiene personal i de neteja per a la llar».

A més, l'organització també ha ressaltat la importància de les ajudes de les «empreses privades, organismes i entitats que patrocinin i/o col·laborin amb els programes, les activitats i els esdeveniments de Mallorca Sense Fam». Finalment, han subratllat la labor dels voluntaris i la necessitat de «noves incorporacions» per a poder seguir amb l'objectiu de «lliurar aliments a les famílies més necessitades».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.