Setmanari d'informació local - 138 anys

La Plataforma contra els megacreuers celebra la moratòria de llicències d'atracament

37041

La Plataforma contra els Megacreuers ha celebrat aquest dimecres la petició del Govern balear d'aplicar una moratòria de llicències d'atracament de creuers a partir del primer de gener de 2022 en el port de Palma. La plataforma ha recordat que les entitats ciutadanes que la componen demanaven des de l'estiu passat aquesta mesura, i ha demanat a l'Autoritat Portuària de les Balears (APB) que «respongui positivament» a aquesta «demanda de la societat civil».

En particular, la plataforma ha incidit en què també varen sol·licitar una comissió tècnica «qualificada i independent», que «defineixi els límits de la capacitat de càrrega mediambiental, social i econòmica del turisme de creuers i megacreuers a Palma i especialment al seu centre històric». En aquest sentit, la plataforma demana tenir «un espai de participació» en aquesta comissió tècnica.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, juntament amb el de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, varen fer públic aquest dimarts que el Govern sol·licitaria la moratòria amb caràcter d'urgència, a l'espera d'arribar a un acord amb el Govern i el sector per a regular el nombre d'arribades de creuers a la capital mallorquina. Des del Govern varen explicar que la sol·licitud cerca «aconseguir un escalonament efectiu i real» en el port de Palma, perseguint un model econòmic sostenible. Així, emmarcaven la proposta «en un context d'emergència climàtica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.