Setmanari d'informació local - 138 anys

Llum verda del Consell Polític de MÉS a la ponència per reivindicar la insularitat a Madrid i Brussel·les

37111
Imatge del Consell Polític de MÉS per Mallorca celebrat aquest divendres a Llucmajor. | MÉS per Mallorca

El Consell Polític de MÉS dóna llum verda a articular una ponència estratègica d'insularitat com a via política per proposar i reivindicar davant l'Estat i la UE solucions pels desavantatges que provoca ser un territori insular i per la manca d'iniciatives i polítiques institucionals de cohesió i compensació.

El Consell Polític de MÉS per Mallorca celebrat aquest passat divendres vespre a Llucmajor va donar llum verda a la proposta de l'Executiva de crear una ponència estratègica d'insularitat. Segons el coordinador general ecosobiranista, Antoni Noguera, es tracta d'un grup de feina i espai de discussió amb la militància, els agents socials i la ciutadania per «proposar i reivindicar davant l'Estat i la UE solucions pels desavantatges que provoca ser un territori insular i per la manca d'iniciatives i polítiques institucionals de cohesió i compensació».

En el debat del Consell Polític es varen mencionar algunes de les mancances en què treballarà la ponència, com ara la manca d'inversions en infraestructures, els sobrecostos, la manca de finançament, els problemes de mobilitat o la manca de sobirania per fer front a qüestions cabdals del model econòmic, referit concretament al control sobre l'aeroport i les competències de costes.

Segons les paraules del coordinador «estam en un context que, malgrat el nou govern progressista a l'Estat, veim en diferents camps com no es té en compte la qüestió de la insularitat i les moltes mancances que tenim a les Illes» i, per tant, és necessari fer un sobreesforç per «impulsar una agenda balear». «La nostra manca de sobirania provoca que el cost de vida a les Illes sigui elevadíssim i greus dificultats per fer front a qüestions estratègiques de País», va apuntar.

A més de la ponència d'insularitat, la reunió del Consell Polític va servir per avançar en altres qüestions internes i de debat polític. Entre d'altres, el Consell va donar el vist-i-plau als plans de l'Executiva de convertir MÉS per Mallorca en una federació. Aquest procés també preveu estrényer lligams amb partits locals afins que ja formen part de la coalició MÉS i d'altres que encara no ho fan, així com també emprendre un procés d'obertura a la ciutadania i creixement.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.