Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort convoca la tercera edició dels Premis Rosa Bueno

37269

La Regidoria de Participació Ciutadana i Govern Interior ha convocat la tercera edició dels Premis Rosa Bueno per fer valdre i donar suport a projectes realitzats per col·lectius i entitats ciutadanes no lucratives que impulsin la participació, el compromís i l'organització ciutadana en la recerca de solucions alternatives a problemes concrets del territori en el quan intervenen.

Cal recordar que la figura de Rosa Bueno forma part de la història del moviment veïnal i de les organitzacions ciutadanes sense ànim de lucre de la ciutat de Palma. El seu compromís personal, sempre en el marc de l'activitat col·lectiva i de les organitzacions socials, s'ha convertit en un referent inqüestionable, entre altre per la seva llavor per potenciar la participació ciutadana en els barris, en les organitzacions socials diverses, en els grups d'activitats populars i també en els òrgans de participació institucionals.

Els projectes que vulguin optar a aquest guardó poden tenir com a àmbit territorial d'execució un barri, una extensió concreta o tota la ciutat de Palma. S'estableixen dues categories de premis. La primera està destinada a projectes de col·lectius i associacions sense ànim de lucre, que desenvolupin la seva tasca a Palma i està dotada de quatre premis temàtics:
Impuls a la participació ciutadana com a eina de transformació social
Impuls a la participació juvenil
Impuls a la participació de sectors socials vulnerables o en risc d'exclusió social
Impuls a la igualtat de gènere des del teixit associatiu

En tots aquests casos el contingut de les propostes ha de fer referència a intervencions que estiguin en actiu en el moment de la convocatòria o que la seva execució estigui prevista durant l'any 2020. No podran concórrer aquelles propostes que no tenguin previsió de ser realitzades si no s'aconsegueix el premi, projectes que es desenvolupin fora de la ciutat o aquells que estiguin impulsats per entitats o col·lectius que hagin estat guardonats anteriorment amb un Premi Rosa Bueno. Els premiats en aquesta categoria rebran una placa acreditativa i una dotació econòmica de 2.500 euros.

Pel que fa a la segona categoria, reconeixerà la trajectòria personal en matèria de participació ciutadana i reforç del teixit associatiu, desenvolupada en el marc de col·lectius i entitats. El guanyador d'aquest premi rebrà un obsequi i una placa acreditativa.

Les candidatures es poden presentar tant per part d’entitats, col·lectius o persones físiques a les oficines d'atenció a la Ciutadania 21 dies naturals comptats a partir de l'endemà a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB)
La concessió dels premis es regirà segons criteris com solvència institucional, objectius participatius, treball en xarxa, aspectes innovadors del projecte, resultats aconseguits o previstos, sensibilitats entorn de valors transversals i continuïtat del projecte, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.