Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Centenars de tractors omplen Palma per reivindicar uns preus justos per a la pagesia

37311
La tractorada ha recorregut els principals carrers de Palma. | dBalears

Més de 200 pagesos amb els seus tractors han recorregut aquest dissabte els carrers de Palma per reclamar uns «preus justos» per a la pagesia. Els manifestants han estat rebuts per Aina Calvo, delegada del Govern espanyol.

La concentració ha partit del carrer Manuel Azaña a les 11.00 i ha arribat fins al passeig del Born, amb el lema 'Pagesos i ramaders al límit'. Segons les associacions d'agricultors i ramaders d'Asaja-Balears, Unió de Pagesos de Mallorca i UPA-AIA l'objectiu ha estat reivindicar «la importància del sector i obtenir uns preus justos».



Segons els pagesos, mentre «any rere any pugen les despeses de producció» , el que es paga pels seus productes segueix «congelat», un fet que fa «tancar explotacions agràries». A més, assenyalen que la insularitat «multiplica» aquests problemes.

A més, els pagesos esgrimeixen que «la poca claredat» de l'increment dels preus dels productes, des que surten de les finques i arriben als consumidors, va «en perjudici d'aquests i dels agricultors» .

D''altra banda, asseguren que «l'entrada de productes de fora d'Europa desestabilitza els productors locals». Per això, les tres associacions consideren que «és hora de prendre mesures».

En concret, les seves reivindicacions es basen en dos eixos, la importància d'incrementar el consum local i obtenir uns preus justos; i la petició a les administracions de fórmules per reduir els costos de producció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.