Setmanari d'informació local - 138 anys

Les carreteres de Mallorca varen registrar un 3,5% més de cotxes diàriament el 2019

37355

La xarxa general de carreteres de Mallorca va registrar un 3,5% més de cotxes diàriament en 2019, segons ha anunciat aquest dilluns el Consell de Mallorca durant la primera reunió de la Comissió per a les Línies Estratègiques de Mobilitat.

Durant la sessió s'han presentat les dades sobre la Intensitat Mitjana Diària de vehicles (IMD) en 2019, els índexs de sinistralitat en carreteres de l'any passat i també s'ha aprovat la creació d'una taula de treball específica per a l'àrea metropolitana, que comprèn Palma, Calvià, Llucmajor i Marratxí. L'augment de cotxes en les carreteres l'any passat correspon, segons la nota del Consell, al mateix que des de 2013 es manté constant cada any. En general, totes les vies han experimentat un augment anual que van del 2,23%, en la via de cintura (Ma.-20), fins al 3,6% i 3,8% en les rodets Ma.-12 i Ma.-14, respectivament.

Durant la sessió, s'ha fet esment especial a l'autopista que uneix Palma amb el Port d'Andratx (Ma.-1), que durant aquest 2019 va suportar una mitjana de 61.472 vehicles diaris, la qual cosa suposa un increment del 3,45% respecte a 2018. De la mateixa manera, la direcció insular de Mobilitat i la Direcció Insular d'Infraestructures, de manera coordinada, han impulsat un estudi d'accidentalitat a partir de les dades subministrades per la Direcció General de Trànsit. L'objectiu de l'estudi, segons la institució insular, és «informar, conscienciar i sensibilitzar a la societat de la importància que té la seguretat viària a les carreteres».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.