Setmanari d'informació local - 138 anys

La Plataforma per la Llengua proposa «deu accions que pots fer per la llengua mentre et quedes a casa»

37599

En dies en què els ciutadans ens trobam confinats per seguir les indicacions de les autoritats sanitàries, cosa que impedirà poder fer les activitats habituals, des de la Plataforma per la Llengua proposen deu accions d'activisme, cultura o informació que podeu fer a favor del català.

1. Mira el documental 'L'Alguer: un pentagrama com un carrer'

2. Ets més suís, canadenc, espanyol o belga?

Al món hi ha molts països amb més d'una llengua pròpia. Són estats plurilingües i aquesta pluralitat s'organitza de maneres diferents segons cada cas. Com creus tu que hauria de funcionar un país que té més d'una llengua? Fes el test i descobreix-ho!

3. Visita (virtualment) l'exposició 'The Catalan Language: 10 milions European voices'

La mostra ja ha visitat Brussel·les, Cambridge i Lisboa. Però també la tens disponible al web de la Plataforma per la Llengua.

4. Guia "Què faig si...?" Tingues recursos per defensar els teus drets!

Recull de suggeriments a disposició de les persones que volen viure amb normalitat en català en el dia a dia, però no sempre disposen d'eines per afrontar algunes dificultats i situacions amb què es troben.

5. Evita que ens fragmentin la llengua!

Saps quins efectes té la fragmentació lingüística de la llengua catalana? Descobreix-ho i adhereix-te a la petició per a reclamar la unitat de la llengua.

6. Interactua i ensenya català!

Connecta amb parelles lingüístiques amb l'Apparella't. Descobreix l'aplicació i aprofita aquests dies per ensenyar i aprendre català.

7. Escolta música en català

Connecta't les nostres llistes de reproducció a Spotify i escolta la millor música en català.

8. Gaudeix dels videoclips de rap fets pels joves als nostres tallers

També pots ballar amb els vídeoclips de rap en català fets per alumnes d'ESO: Canviar el món - INS Picasso de Barcelona, Sigues Tu - Santa Coloma de Gramenet, Fer el Canvi - Santa Coloma de Gramenet.

9. Llegeix 'La Corbella'

La revista semestral de l'entitat, la darrera i totes les anteriors, les trobaràs en aquest repositori web.

10. Posa-hi humor!

Per últim, et proposem riure de valent amb els gags de Minoria Absoluta i la Plataforma per la Llengua, que trobaràs al nostre canal de Youtube!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.