Setmanari d'informació local - 138 anys

A partir d'aquest dijous es redueixen horaris de la majoria de línies de bus urbà i interurbà, metro i tren

37607

El Consorci de Transports de Mallorca, que gestiona el busos interurbans TIB, els Serveis Ferroviaris de Mallorca i l’EMT de Palma han acordat noves mesures tant de reducció de línies com de mesures de seguretat per als usuaris.

Així, com s’indica a l’article 14 del RD 463/2020 de l’estat d’alarma s’ha tengut en compte la necessitat de mantenir els horaris suficients per tal de garantir a la ciutadania l’accés amb transport públic als seus llocs de treball i als serveis bàsics (serveis sanitaris, alimentació i adquisició de productes de primera necessitat), al temps que s’adapta el servei a la situació actual una vegada comprovada la dràstica reducció d’usuaris produïda des de dilluns en les tres xarxes de transport públic de Mallorca.

Las noves freqüències i condicions entraran en vigor aquest dijous. El detall dels horaris dels busos de l’EMT, TIB i SFM es podran consultar a trensfm.com, tib.org i emtpalma.cat.

Regles per als usuaris:

A l’interior dels busos s’estableix una restricció genèrica de capacitat, de manera que es redueix la capacitat màxima dels busos al 50%. Així, cada duple de seients només podrà ser ocupat per una única persona; i les dues fileres més properes al conductor no podran ser ocupades.

Als busos de l’EMT, no està permès pagar amb efectiu i només es poden fer servir targetes o bé abonaments. Així mateix, l’accés al bus de l’EMT es realitza obligatòriament per la segona porta enlloc de la per la porta del conductor/a. Ordenadament, els usuaris han d’adreçar-se a la part davantera per validar el títol del seu viatge.

En els busos del TIB es recomana també, en la mesura del que sigui possible, la utilització de la targeta intermodal, per a reduir al màxim l’ús d’efectiu i la interacció amb els conductors.

En el tren i metro es demana mantenir la distància entre usuaris marcada per les autoritats sanitàries: un metre amb caràcter general i dos metres si la persona presenta algun símptoma de problema respiratori. Cal tenir present que en el cas dels busos, el conductor pot controlar el compliment d’aquestes recomanacions d’entrada dels usuaris al vehicle però no els maquinistes del tren, de manera que SFM demana la màxima col·laboració dels seus usuaris, tal i com s’ha vingut fent fins ara.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.