Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Aemet preveu una primavera amb temperatures més altes de l'habitual

37615

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha assegurat aquest dimecres que la primavera, que comença aquest divendres, registrarà temperatures més altes de les habituals a les Balears.

L'Aemet ha detallat que les pluges seran normals respecte al període de referència entre 1981 i 2010. D'aquesta manera, durant el trimestre d'abril a juny, de mitjana, sol ploure 93 litres per metre quadrat. Les prediccions apunten, segons l'Aemet, al fet que plourà entorn d'aquesta quantitat.

Pel que fa a les temperatures per Setmana Santa, les temperatures màximes aconseguiran valors entre 18 i 20 graus, mentre que les mínimes oscil·laran entre 7 i 11 graus. Durant aquest període normalment sol ploure entre 8 i 13 litres per metre quadrat, segons l'Agència de Meteorologia.

Hivern molt càlid

Sobre les temperatures d'aquest hivern, l'Aemet ha subratllat que ha estat el tercer més càlid des de 1973. Així, tant de desembre, gener i febrer han marcat rècords de temperatures màximes. Per illes, l'Aemet ha assegurat que a Eivissa ha estat càlid i en la resta molt càlida. Ha estat el tercer hivern més càlid des que es tenen registres a Mallorca i Menorca.

A l'aeroport de Palma, el de Menorca i Porto Pi ha estat el tercer hivern més càlid, després dels de 1990 i 2016. El mes més càlid va ser febrer, seguit de desembre i gener. «Els primers dies de març també estan sent més càlids que el normal», han afegit. Aquest hivern a les Balears també ha estat molt plujós, menys febrer que ha estat extremadament sec. A més, gairebé no s'ha registrat neu, fet que segons l'Aemet no havia ocorregut en els últims trenta anys.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.