Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB proposa una «transició socioecològica» per fer front a la crisi del coronavirus

37683

El GOB ha proposat aquest divendres una «transició socioecològica» per a fer front a una situació de crisi, que ha qualificat de «multidimensional», provocada pel coronavirus (Covid-19). Segons ha informat el GOB, la situació que es viu en l'actualitat «aboca a una crisi de model que es preveu dura, perquè ha vingut de cop, i perquè afecta de manera dràstica a l'activitat econòmica principal de les Illes, el turisme».

Sobre aquest tema, ha advertit que remuntar aquesta situació actual serà «difícil». Per això, ha demanat, «no ser curts de mires i associar la recuperació a la recuperació del sector turístic», mostrant-se «escandalitzat» perquè la presidenta del Consell, Catalina Cladera, hagi anunciat inversions en promoció turística «per a tornar a situar Mallorca com una destinació turística en el mercat global». Així mateix, l'entitat ecologista ha afirmat que es troba «escandalitzada» amb el fet que el sector de la construcció «continuï culminant la destrucció del territori d'un model que ha fet fallida».

Enfront d'aquesta situació, ha considerat que és moment de preveure un «canvi dràstic» de la política econòmica i social que haurà d'enfocar-se en dos conceptes «bàsics», d'una banda, «posar la vida en el centre» i, per un altre, «la resiliència», seguint els postulats proposats per l'economia feminista i ecològica. Tot, ha afegit, per a abordar una «transició socioecològica» que pugui fer front a una crisi «multidimensional i sense precedents».

Finalment, l'entitat ecologista ha assegurat tenir la voluntat de ser un agent social «actiu» en aquesta «transició socioecològica», per la qual cosa, ha dit, «continuarà treballant des de casa mentre duri el confinament, per a articular aquesta resposta i perquè després de la crisi sanitària, tots junts i des de la cura i sostingues mutu, atenint a les realitats de les persones i col·lectius més perjudicats, es reaccioni».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.