Setmanari d'informació local - 138 anys

La Xarxa Municipalista de Mallorca demana aturar tota activitat no essencial i la desmilitarització de la crisi sanitària

37851

Vivim a Mallorca una situació extraordinària arrel de la crisi sanitària que ha generat l’expansió de la COVID-19. «Davant la nefasta gestió política, on a tots els àmbits institucionals s'ha actuat tard i malament», les formacions que formen part de la Xarxa Municipalista de Mallorca han trobat necessari expressar el seu posicionament.

En primer lloc, «volem enviar una forta abraçada a totes les treballadores dels serveis essencials, al personal sanitari, a les treballadores d’establiments alimentaris i a totes aquelles forçades a seguir treballant en aquestes condicions. També volem mostrar la nostra més profunda solidaritat amb totes les persones que aquests dies veuen perillar les seves condicions de vida, a totes les acomiadades o afectades per EROs o ERTOs», han remarcat.

La Xarxa ha explicat que aquesta crisi ens posa en una situació de cruïlla «entre capital i vida». «A una banda se situen els qui han prioritzat protegir els beneficis d'empreses i bancs de la futura crisi econòmica; a l'altra estam les classes populars, les dones, i les veïnades, sempre al punt de mira de l'interès privat».

Mesures que proposen:
1. Ara més que mai, posem la vida al centre: aturem tota activitat no essencial cap a un confinament total i efectiu. La prioritat és cuidar les persones. Cal posar tots els recursos de la sanitat privada en mans públiques sense compensació, controlar els preus dels productes necessaris per fer front al COVID-19 i dels productes de primera necessitat. És imprescindible enfortir els serveis públics amb la contractació necessària per fer front a la crisi sanitària i de cures que vivim. Evitem que el pes d'aquestes caigui sobre les dones i els col·lectius més vulnerables.

2. Protegim el nostre poble, ajornem els pagaments: proposam la suspensió de pagament d'hipoteques i lloguers, així com la suspensió del pagament de subministraments bàsics –com aigua, llum i gas- a totes aquelles persones que no els poden pagar. Moments com aquest mostren la importància de l'enfortiment d'eines com la Renda Social.

3. Defensem els drets laborals: és necessari prendre mesures per evitar acomiadaments, i prohibir-ne els que afectin persones afectades per COVID-19 o amb persones a càrrec. Cal prendre part activa per evitar fraus per ERTOs i informar les treballadores dels seus drets laborals. Apostam també per una moratòria de les quotes d'autònom. Cal tenir especial cura d'aquells sectors més vulnerables en el context d'aquesta crisi: treballadores de la llar, hostaleria, caixeres de supermercats, etc.

4. #NOalamilitarització! Aquests dies hem vist com l'Estat aprofita el COVID-19 per treure la bandera del nacionalisme espanyol. L'exèrcit ocupa els carrers dels nostres pobles i barris en una exhibició de prepotència amb conseqüències polítiques molt perilloses pel precedent que suposa. Aquesta crisi la superarem amb sanitat pública, no amb militars!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.