Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol afirma que el Govern es prepara «per a tots els escenaris» derivats de la crisi del coronavirus

37925
Armengol durant la videoconferència mantinguda amb Sánchez la setmana passada. | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que «el sistema de salut està responent però les Balears es preparen per a tots els escenaris» que puguin sorgir de la crisi del coronavirus (Covid-19).

Segons ha informat la presidenta de l'Executiu autonòmic en un fil en la xarxa social Twitter, «el Govern continua treballant de manera intensa per protegir tant pacients com professionals».

Sobre aquest tema, ha recordat algunes de les mesures posades en marxa fins ara a la Comunitat Autònoma, incloses en la definició d'un pla de contingència que s'articula en diversos eixos.

D'una banda, Armengol ha assegurat que els hospitals de les Balears han preparat prop d'un miler de llits per a casos confirmats i sospitosos.

En concret, s'han preparat 253 a Son Espases, 200 a Son Llàtzer, 85 a l'Hospital Comarcal d'Inca, 51 a l'Hospital de Manacor, 22 en el Mateu Orfila i 70 en Ca Misses, destacant que «tots aquests pacients estaran en habitacions individuals».

Així mateix, ha assenyalat que el pla de contingència també preveu incrementar els llits per a malalts crítics fins a un total de 173, concretament 40 més a Son Espases, 31 més a Son Llàtzer, 12 més a l'Hospital Comarcal d'Inca, 12 més a l'Hospital de Manacor, sis més en el Mateu Orfila i 24 més en Can Misses.

A tots aquests llits, ha recordat la presidenta del Govern, es poden sumar, en cas de necessitat, les dels centres integrats en la Xarxa Pública, com Sant Joan de Déu i l'Hospital de la Creu Roja, a més de cinc hospitals privats -Hospital de Llevant, Hospital de Muro, Grup Quirón, Grup Assistencial Juaneda, Policlínica La nostra Senyora del Rosari (Eivissa) i Clínica Juaneda (Menorca).

D'altra banda, ha assenyalat que, de manera preventiva, han estat medicalitzats hotels, havent-se ja condicionat l'Hotel Palma Bay, que serà gestionat per personal de l'Hospital Son Llàtzer i pot arribar a acollir 250 pacients.

Sobre aquest tema, ha anunciat que es farà el mateix amb un altre hotel a Mallorca, Menorca i Eivissa. A més, 14 hotels de les Illes allotjaran a professionals i treballadors de serveis essencials.

Dins del pla de contingència també s'han reorganitzat els serveis dels hospitals i centres sanitaris. Sobre aquest tema, ha destacat que en urgències s'han establert dos circuits, un per a pacients amb símptomes respiratoris i un altre per aquells amb patologies. A més, s'ha preparat 'boxs' d'aïllament per a pacients positius i sospitosos de Covid-19 fins que pugen a planta.

Així mateix, ha posat l'accent que, entre altres mesures, els serveis assistencials treballen en equips estancs per garantir la seva seguretat i en les àrees d'hospitalització i UCI els pacients romanen en àrees específiques.

Respecte als recursos de protecció per a sanitaris, Armengol ha recordat que s'ha reclamat al Ministeri que asseguri la protecció d'aquests professionals. No obstant això, ha assegurat que, en qualsevol cas, el Govern posa tots els recursos propis en l'adquisició de material, a més del que arribi de l'Estat.

Sobre aquest tema, ha recordat que en els últims dies han aterrat a les Balears avions amb 135.000 màscares, a més de guants, bates i solucions hidroalcohòliques anunciant que en els pròxims dies arribaran més avions amb més material. Així mateix, ha anunciat que s'han posat en marxa una sèrie de mesures extraordinàries amb l'objectiu d'aconseguir la contractació de més personal sanitari.

Finalment, la presidenta de l'Executiu Autonòmic ha destacat la posada en marxa d'un servei per a canalitzar les iniciatives d'empreses, entitats, professionals i ciutadans que volen ajudar en aquesta situació.

Es tracta, ha assenyalat Armengol, de la xarxa Junts, a la qual es pot accedir a través del correu electrònic xarxajunts@caib.es o bé del telèfon 971 177 200.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.