Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears sumen 958 positius amb 2 nous morts per coronavirus

37951
Les Balears sumen 958 positius amb 2 nous morts per coronavirus. | E.P./Arxiu

Les Balears sumen aquest diumenge 958 casos positius per coronavirus (Covid-19), la qual cosa significa un increment d'un 11%, amb 96 nous casos. Mentrestant, el nombre de professionals de l'àmbit sanitari infectats pel virus es manté en 134.

Així ho ha confirmat el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, en roda de premsa telemàtica per informar de les últimes dades d'afectació del coronavirus a la comunitat.

Arranz ha destacat que entre aquest dissabte i diumenge s'han donat un total de dues noves altes -una a Mallorca i una altra a Menorca- que, ha matisat, no significa curació. Això és «normal» en tractar-se del cap de setmana, segons el portaveu sanitari. En el cas contrari, a Balears han mort 33 persones, l'última un pacient d'uns 90 anys amb malalties pulmonars prèvies ingressat a Son Espases.

D'altra banda, el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears ha desglossat les xifres per hospitals i illes.

Així, a Mallorca, a l'Hospital Universitari de Son Espases hi ha 126 persones ingressades, 18 d'elles a la Unitat de Vigilància intensiva (UCI); a l'Hospital de Son Llàtzer, 83 ingressats i 19 a l'UCI; a l'Hospital Comarcal d'Inca, 12 ingressats i cinc a l'UCI; a l'Hospital de Manacor 27 ingressats, cinc a l'UCI; a l'Hospital General, vuit ingressats; a l'Hospital Joan March altres vuit ingressats; a l'Hospital Psiquiàtric, sis; i a l'Hospital Sant Joan de Déu, 18.

Això pel que respecta als hospitals públics, mentre que als hospitals privats de Mallorca hi ha diversos ingressats, a l'Hospital de Llevant; un, que es troba en l'UCI, a l'Hospital de Muro; 24 en Creu Roja Policlínica; 15 ingressats en Policlínica, set d'ells a l'UCI; 48 ingressats, nou d'ells a l'UCI en Palma Planas; i set a la Clínica Juaneda. A més, hi ha 506 persones que són controlades per les Unitats de Vigilància Activa (UVAC) a Mallorca. Aquest servei ha donat set altes definitives.

Pel que fa a Menorca, a l'Hospital Mateu Orfila hi ha 15 persones ingressades, deu d'elles en l'UCI. A més, 31 persones són controlats per les UVAC.

En el cas d'Eivissa i Formentera, hi ha 41 persones ingressades a l'Hospital de Can Misses, 12 d'elles en l'UCI -una d'aquestes ha estat traslladada des de Formentera-; i set ingressats en la Policlínica La nostra Senyora del Rosari, tres d'elles a l'UCI. Les UVAC segueixen a 28 persones, una d'elles a Formentera.

Amb tot, Arranz ha confirmat un «alentiment en el nombre de contagis» motiu pel qual, ha assegurat, «es manté l'optimisme moderat» enfront de la situació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.