Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB convida a recordar la campanya Mallorca m'agrada, quan vàrem estar més units i al carrer que mai

37987

Quan falta pot perquè es compleixin deu anys de la campanya més important, massiva i participada de la història de Mallorca (prop de 200.000 persones): la campanya 'Mallorca m'agrada!' impulsada per l'Obra Cultural Balear, l'Entitat convida, a través de les seves xarxes virtuals, a recordar-la.

'Mallorca, m’agrada!' va omplir per terra, mar, aire i internet, Mallorca, d'autoestima col·lectiva, d'orgull de poble i d'empoderament cívic.

«A la Mallorca maltractada, és necessari que qualcú li digui que és guapa. Per molt banal que sembli això», dèiem aleshores, quan junts, proclamàvem 'Mallorca, m’agrada!', tot referint-nos a «una Mallorca real, gens idealitzada, ni mitificada. A la gent que en feim part i que la feim dia a dia» i afegíem «Una Mallorca que és, per damunt de tot, la seva gent de tarannà obert, respectuós, dialogant i acollidor, però que, malgrat els embats de la Història ha sabut resistir els molts intents d’anihilar-la i exterminar-la», mentre ens preparàvem pel següent intent, el del mallorquinicida Bauzá.

Cinc anys després, la campanya 'Mallorca, m’agrada!' no és només un record de memòria grata (els lipdubs superen el milió de visualitzacions a YouTube), és també un model per al futur postconfinament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.