Setmanari d'informació local - 138 anys

El govern espanyol reconeix que en els darrers set anys no ha dedicat ni un euro al cinema en català

38035

El diputat d'EH Bildu al Congrés, Jon Inarritu va fer una pregunta escrita al govern espanyol per conèixer quina quantitats de doblers es dedica a promoure la «cinematografia en llengües cooficials distintes al castellà». La resposta del govern espanyol, ha arribat aquest dimarts i és una llista detallada per exercicis anuals, en la qual es pot comprovar que el govern espanyol ha dedicat zero euros entre els anys 2013 i 2019 a la producció i difusió de la cinematografia en català, en gallec i en basc, tot i que la llei espanyola del cinema obliga el govern a dotar pressupostàriament aquesta partida.

Per tenir una perspectiva més global, cal ressenyar que en mateix període de temps, es calcula que el suport al cinema en llengua castellana ha superat, de llarg, els 500 milions d'euros.

Més de 500 milions pel cinema en castellà

L'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals, que depèn del ministeri de Cultura espanyol i que té entre les seves funcions de foment, promoció i ordenació de les activitats cinematogràfiques i audiovisuals espanyoles, ha concedit ajudes, durant l'any 2018 (darrer any amb dades públiques) per import de 109.537.327,00 € per a la producció de llargmetratges, amortització de llargmetratges, producció de curtmetratges i curtmetratges realitzats, i distribució i promoció. Tots en llengua castellana.

A aquestes xifres, cal sumar-hi altres partides provinents de doblers públics, com per exemple la partida que dedica RTVE en el seu pressupost en el capítol de compra de drets d'emissió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.