Setmanari d'informació local - 138 anys

Redueixen les freqüències de tren i autobús per reduir la mobilitat al màxim

38065

Serveis Ferroviaris de Mallorca i la xarxa d'autobusos de transport públic interurbà del Govern han reduït encara més les seves freqüències des d'aquest dijous per la nova situació de l'estat d'alarma, amb l'objectiu de reduir la mobilitat al mínim, segons ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

En el cas dels autobusos, la modificació afecta els horaris de la majoria de línies i suposa una reducció del servei del 60% respecte a l'habitual. Els nous horaris redueixen l'oferta del servei de bus de dilluns a divendres, de manera que el servei serà el mateix dels caps de setmana. Des de la Conselleria han apuntat que aquestes modificacions s'han establert «pensant en les necessitats de mobilitat dels treballadors essencials, amb expedicions a primera hora que els permetin arribar al seu lloc de treball».

En aquesta línia, es garanteixen les connexions amb els diferents hospitals, i totes les línies que inclouen hospitals en el seu recorregut faran sempre parada. Des de la declaració d'estat d'alarma, aquesta és la segona reducció del servei de bus, en concordança amb la disminució dràstica d'usuaris. En comparació al mateix període de l'any passat, la demanda ha baixat en més d'un 90 per cent.

Reduccions en freqüències de tren

Igualment, SFM, que des del dilluns ja aplicava una reducció de freqüències en els serveis d'última hora, aplicarà des d'aquest dissabte dia 4 d'abril una reducció de serveis durant els caps de setmana. Tots els trens suprimits tenen sortida en les hores de menor afluència de viatgers. El cap de setmana se suprimeixen deu serveis amb sortida des de Palma, cinc amb destinació Sa Pobla i uns altres amb destinació Manacor. Quant als serveis amb destinació Palma, són nou els suprimits en total: cinc amb sortida des de Manacor i quatre des de Sa Pobla.

L'últim servei del cap de setmana des de Palma tendrà la seva sortida a les 20.10, quan normalment s'efectua a les 22.10. Els últims serveis del dia des de Manacor i sa Pobla tendran sortida a les 20.24 i 21.07, respectivament. Des de dilluns passat, si anteriorment hi havia 82 serveis amb sortida des de Palma, varen passar a ser 31. En el cas dels trens amb destinació Palma, d'un total de 83, hi ha 32.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.