Setmanari d'informació local - 138 anys

La comunitat universitària es coordina per a posar les impressores en 3D al servei dels hospitals de les Balears

38231

La comunitat universitària de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha posat a disposició dels centres hospitalaris sis impressores en 3D que cinc grups de recerca de la UIB i l’IMEDEA (CSIC-UIB) utilitzen de manera habitual per a la seva activitat investigadora. A aquesta iniciativa s’hi han adherit professors que tenen impressores a casa seva i alumnes coordinats per l’associació d’estudiants de l’Escola Politècnica Superior, que han ofert quatre impressores en 3D més per atendre les necessitats dels centres hospitalaris en el marc de l’emergència sanitària causada per la COVID-19.

La primera remesa de peces que s’han començat a fabricar s’afegiran a les que ja han fabricat altres col·lectius perquè el personal sanitari de l’Hospital Universitari Son Espases pugui obrir les portes amb el colze, sense haver de tocar-ne els poms amb les mans. Aquest adaptador contribuirà a reduir el risc de contagi als centres hospitalaris, atès que les manetes són un focus d’infecció important. Aquesta iniciativa la coordina el Centre de Simulació i Unitat de 3D de l’Hospital Universitari Son Espases, amb el qual col·labora la UIB.

A partir d’aquesta primera remesa ja han començat altres col·laboracions per a poder cobrir les demandes d’altres centres, com ara l’Hospital Comarcal d’Inca.

Aquesta iniciativa solidària de la UIB la coordinen la doctora Yolanda González i el doctor Bartomeu Alorda, professors de la Universitat de les Illes Balears i membres del grup de recerca en e-Health i Telemedicina Multidisciplinària a través de Sistemes Intel·ligents Ciberfísics, de l’IdiSBa. L’equip de voluntaris que hi participa està format per investigadors dels grups de recerca en Química Analítica, Automatització i Medi Ambient, en Sistemes de Robòtica i Visió (SRV), en Anàlisi per Injecció en Flux i Anàlisi de Traces (FI-TRACE), en Construccions Arquitectòniques i Enginyeria de l’Edificació (CONSTARQ), sis alumnes de l’Associació d’Estudiants de l’Escola Politècnica Superior, i un tècnic especialista dels Serveis Cientificotècnics de la UIB, que s’han ofert per mantenir les impressores en funcionament.

La iniciativa roman oberta a tots els membres de la comunitat universitària que disposin d’impressores en 3D i hi vulguin contribuir de manera desinteressada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.