Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB adapta les proves d'accés a la Universitat a conseqüència del coronavirus

38255

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha adaptat les proves de batxillerat per a l'accés en la Universitat (PBAU) a conseqüència de la situació sociosanitària provocada pel coronavirus.

Aquest procés compleix les instruccions emeses pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, el Ministeri d'Universitats i les directrius marcades per la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca. No obstant això, segons han assenyalat, totes les adaptacions estan condicionades a la publicació de l'Ordre ministerial que regularà els canvis de les característiques i el disseny de la PBAU i de les dates màximes per a la seva realització.

Ateses «les dificultats per a acabar de desenvolupar el currículum» de les matèries objecte d'avaluació, així com per a poder dedicar temps a repassar, aprofundir i preparar específicament l'examen i per a garantir que l'accés a la Universitat es produeixi «en termes d'equitat i de justícia per a tothom», la UIB ha introduït una modificació en el model de prova de la PBAU amb tres objectius.

En primer lloc, s'espera que l'alumnat no resulti perjudicat per no haver treballat en classe algun bloc o blocs de contengut d'alguna de les matèries. Així doncs, segons han explicat, l'alumnat haurà de poder obtenir la màxima puntuació sense respondre les preguntes corresponents a algun dels blocs de contingut de la matèria.

També han indicat que el model de prova no serà molt diferent dels que les altres universitats han posat a la disposició de l'alumnat i del professorat per al curs escolar 2019-20. D'aquesta manera, la UIB vol contribuir a «fomentar la calma davant una situació d'incertesa sobrevenguda».

Finalment, la prova s'adaptarà al model proposat a l'Ordre PCM / 139/2020, del 17 de febrer, per la qual es determinen les característiques, el disseny i el contingut de l'avaluació de batxillerat per a l'accés a la Universitat, i les dates màximes de realització i de resolució dels procediments de revisió de les qualificacions obtingudes el curs 2019-20.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.