Setmanari d'informació local - 138 anys

Un Guàrdia Civil li diu al President de l'OCB: «¿Usted cree que tengo obligación de cogerle este documento en catalán?»

38345

Aquest divendres, 10 d'abril, el President de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, ha denunciat un nou cas de discriminació lingüística a la caserna de la Guàrdia Civil d'Inca.

Josep de Luis ha explicat que, seguint les indicacions rebudes telefònicament, ha anat a presentar una denúncia escrita al quarter de la Guàrdia Civil d'Inca. «En presentar la documentació, escrita en la llengua pròpia de les Illes Balears, la llengua catalana, l'agent que l'ha rebut (TIP C46696R) l'ha requerit a tornar-la a dur traduïda al castellà». Quan el President de l'OCB li ha manifestat que no té cap obligació de fer-ho, i que la llengua catalana és oficial a les Illes Balears, l'agent ha replicat que si la presentava en català s'hauria d'enviar a Palma, i no es podria fer res fins que tornàs l'escrit traduït des de Comandància.

Josep de Luis explica que ha respost que no hi havia problema, i ha demanat una còpia segellada que acreditàs que el document s'havia presentat aquell dia. Davant d'això, l'agent ha variat l'argument, hi ha demanat al President de l'OCB si li semblava que amb l'estat d'alarma, vendria un traductor des de Palma fins a Inca. Aleshores de Luis ha respost que ell no necessitava que vengués ningú, que amb un segell i data la denúncia li bastava i l'agent li ha demanat «¿Usted cree que tengo obligación de cogerle este documento en catalán?», de Luis ha respost que no és que 'ho cregués', «és que n'estic segur que té l'obligació de fer-ho» i ha afegit que «si no li sap greu, prenc nota del seu número d'identificació, me'n vaig i ja ho aclarirem». En aquest moment l'agent ha fet cridar al sergent del quarter qui ha demanat disculpes pels fets i ha rebut sense problemes l'escrit en idioma oficial i propi de les Illes Balears.

Davant aquest fet, des de l'OCB afirmenn que «valoram el gest del sergent que sí que ha complit amb la Llei i ha rebut l'escrit en català».

Al mateix temps, des de l'OCB animen a tots els ciutadans a «mantenir actituds fermes davant aquests tipus d'atacs o discriminacions, ja que els actes discriminatoris són actuacions irregulars i s'allunyen de les directrius públiques dels responsables polítics».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.