Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida de les Illes Balears fa una crida a reivindicar la Tercera República espanyola

38375

L'agrupació Esquerra Unida Illes Balears (EUIB) impulsa dues accions per aquest 14 d'abril, dia de la proclamació de la Segona República espanyola, que consisteixen a participar en la picada d'olles de les 21 h i a penjar la bandera republicana espanyola als balcons.

Ho fan, segons expliquen, «a causa de les presumptes activitats com a mínim poc ètiques que ha desenvolupat la família Borbó durant tota la democràcia». No cal oblidar que des d'Esquerra Unida i amb l'ajut d'altres entitats com el Partit Comunista d'Espanya (PCE) han impulsat una querella criminal contra 15 persones per una suposada trama de corrupció on podria estar implicat Juan Carlos I.

Amb aquestes accions volen «reivindicar que volem un estat republicà federal que respecti les identitats nacionals, les diferents llengues, cultures i garantitzi constitucionalment tots i els drets i necessitats de les persones treballadores d'aquest Estat». Els lemes de la campanya seran #JoFaigRepública així com #NiVirusNiCorona.

En paraules del coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez, «no ens quedarem aturats, maldebé estam confinats, fem la crida a les 1.300 persones que composen el projecte polític d'EUIB així com a totes les persones que vulguin manifestar l'anacronisme antidemocràtic que és la monarquia així com reivindicar la seva alternativa, la República, la construcció de la qual ens ha de permetre poder decidir-ho tot».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.