Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort presenta una plataforma de continguts en xarxa per a donar continuïtat a l'activitat dels casals de barri

38471

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha presentat aquest dijous la plataforma de continguts que s'ha habilitat per tal que els usuaris dels casals de barri de Palma -i tots els ciutadans que ho desitgin- puguin accedir a diferents continguts en xarxa (com són tallers i cursos) el temps que dura l'alerta sanitària per mor de la COVID-19. Aquests recursos digitals són un reflex de tot el que es pot trobar als casals de barri, amb iniciatives adreçades a tota la població. Els continguts es presenten en format vídeo i han estat elaborats pels monitors que durant tot l'any realitzen les activitats als casals. S'incorporen, a més, aportacions fetes per diferents creadors de Palma.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que ja ha posat a l'abast de la ciutadania una quarantena de vídeos, és -a banda de donar continuïtat a les activitats que fan els usuaris dels casals de barri de ciutat- permetre que els monitors mantenguin els seus llocs de feina oferint les seves classes de manera virtual. Una manera, a més, de permetre que els casals continuïn sent els referents socioeducatius, socioculturals i d'oci de les barriades.

Per al regidor Alberto Jarabo «és més important que mai donar resposta a les necessitats i demandes» dels usuaris habituals dels casals que per mor de la COVID-19 ara han de quedar a casa. «El nostre projecte comunitari ha de continuar en marxa i disposem de les eines necessàries per fer-ho de manera no presencial. Volem encoratjar tothom a participar i difondre dels continguts que posem a l'abast de la ciutadania».

Els continguts es divideixen en vuit blocs temàtics: artístic, educació, benestar, exercici, cuina, dansa, tecnologia i família, un ample ventall amb el qual arribar a públics diversos i amb tota mena d'interessos. Les activitats familiars són un bloc temàtic nou que s'incorpora per oferir a les famílies propostes musicals, artístiques i d'oci amb col·laboracions que s'aniran ampliant amb els dies.

Mitjançant tutorials s'ofereixen a la ciutadania noves propostes d'aprenentatge i també l'opció de continuar amb el taller que s'estava cursant però de manera virtual des de casa.
Inicialment s'han penjat una quarantena de vídeos, encara que el contingut anirà actualitzant-se diàriament amb nous materials que aniran complementant-se. Entre l'oferta trobam cursos com el de tall i confecció, risoteràpia, cuina sana, ball de bot, idiomes, estiraments, xarxes socials, conta comptes, ganxet, customització de roba, art urbà o bijuteria.

L'accés és lliure per a tota la ciutadania mitjançant l'adreça www.casalsdebarri.cat. Alguns dels continguts ja estan disponibles i d'altres s'acabaran d'incorporar els pròxims dies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.