Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IEB convoca ajuts de caràcter urgent i retroactiu per al sector cultural

38489

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), ha publicat aquest dijous en el Butlletí Oficial de les Balears quatre convocatòries de subvencions amb caràcter urgent i retroactiu, davant la situació d'excepcionalitat amb motiu de la pandèmia.

Segons han assenyalat des de l'IEB, «l'objectiu és fer costat als sectors de les arts escèniques, les arts visuals, la música, els autors i editors i la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració de les Illes». «S'entén, per tant, la cultura com ben inherent i indispensable d'interès general per a fomentar la cohesió social i territorial i els múltiples valors i beneficis socials, educatius, econòmics i polítics que aporta a la societat», han explicat des de l'IEB.

Quatre línies de subvenció

La convocatòria contempla quatre línies de subvenció, entre elles una de suport a les arts escèniques durant el període comprès entre l'1 d'agost de 2019 i el 20 d'abril de 2020, dotada amb 170.000 euros, així com una per a les arts visuals destinada al període entre l'1 de desembre de 2019 i el 20 d'abril de 2020, per un import de 125.000 euros.

D'altra banda, hi haurà una línia dedicada al programa de mobilitat Talent IB entre les Balears i els territoris de parla catalana, tant de suport als autors i editors durant l'1 de desembre de 2019 i el 20 d'abril de 2020, com a l'edició i promoció de la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració durant el període entre el 4 d'octubre de 2019 i el 20 d'abril de 2020, dotada amb 100.000 euros.

Així mateix, hi haurà subvencions per a la música, intèrprets i compositors de les Balears durant el període entre l'1 de juliol de 2019 i el 20 d'abril de 2020, per un import de 170.000 euros.

Les ajudes preveuen també que puguin subvencionar despeses efectuades vinculades a activitats suspeses o ajornades a causa de la pandèmia. «La finalitat és atendre l'interès general d'un sector que ha sofert la pèrdua d'activitat a causa de la COVID-19», han explicat des de l'IEB.

Quant a pagaments anticipats, excepcionalment es podran fer bestretes per un import màxim del 75 per cent de la suma de la subvenció concedida sempre que s'acrediti que no es disposa de recursos suficients i sempre que es justifiqui l'exigència de garanties.

Així mateix, l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB) també està treballant en una línia d'ajudes per a donar suport a activitats de projecció exterior i intercanvi entre Balears de projectes audiovisuals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.